Aguoninukas
- Ingredientai
25 g mielių;
500 g miltų;
125 ml pieno;
2 kiaušiniai;
250 g aguonų;
2 pakeliai po 250 g sviesto;
300 g cukraus;
150 g razinų.- Gaminimas
-
Mieles ištrinti su 2 šaukšt. cukraus. Tada įpilti 5-7 š. šilto, bet ne per karšto pieno. Palaukti apie 25 min., kol mielės pradės ,,veikti". Tuo tarpu, pamerkiame razinas, nuplikiname ir sumalame aguonas, kiaušinius išplakame šakute, į juos supilame likusį pieną. Šią masę pilame į mieles. Po truputį bemaišant pilame miltus. Tešlą vis papurškiame aliejumi, kad neliptų prie rankų. Ją minkom rankom, kokias 10-15 min. Po to iš jos atskiriam 4-5 galingus gabalus ir paliekam 30 min. pakilimui. Imam pirmąjį, kurį kočiojame, kol gauname laaaabai ploną blyną, ant jo gausiai užtepam išlydyto, tačiau truputį kambaryje pastovėjusio ir apkietėjusio sviesto, beriame daug cukraus, tik negailėkit, nes į tešlą jo nedėjome. Ant šio pabarstome keletą razinų. Tada imame kitą gabalą, jį kočiojame, pasviestiname, pacukriname ir dedame ant pirmojo, ir taip su likusiais gabalais. Ant paskutinio lakšto tepame sviestą, beriame cukrų, razinas ir aguonas. Visą lakštų krūvą sukame į vyniotinį, dedame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, aptepame gausiai sviestu. Vyniotinį paliekame dar bent pusvalandžiui šiltoje vietoje. Kepame 230 C orkaitėje tol, kol gražiai parus. Valgyti šiltą, kol nesukietėjo pasidariusi karamelė.
Gairės: mielės, miltai, pienas, kiaušiniai, aguonos, sviestas, cukrus, razinos.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Tortas keptuvejė





Visus produktus gerai sumaišyti. Padalinti į 8 dalys. Iškočioti pagal keptuvės dugną. Kepti iš... |

Šokoladiniai pyragaičiai su karšto šokolado įdaru





Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių temp. Miltus, cukraus pudrą, maltus migdolus sumaišyti viename... |

Kokosiniai keksai





Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 200 laipsnių. Į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius ir... |

Obuolinis čatnis





Supjaustykite obuolius bei pomidorus riekelėmis ir sudėkite į keptuvę storu dugnu. Tada įdėkite cukrų, datules,... |

Įdaryti obuoliai





Nedideliais kubeliais susipjaustome vištienos filė, ją šiek tiek pasūdome, užberiame baziliko ir... |

Ledai tik suaugusiems





Smulkintus riešutus šiek tiek pakepinti keptuvėje, berti 20 g cukraus ant riešutų ir... |

Namuose gaminti grietininiai ledai





Atšaldytame dubenyje sumaišykite cukrų, druską ir pieną. Įdėkite kiaušinių trynius ir... |

Saldūs bulviniai kleckučiai





Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |

Trupininis pyragas





Sviestą ištirpinti, įdėti cukrų, maišyti ant silpnos ugnies, kol ištirps, nebekaitinti.... |

Aviečių džemas





Avietes ir vandenį verdame apie 30 minučių, tuomet suberiame cukrų ir dar verdame 30 minučių. Pilstom į stiklainius. |

Vaisių tortas





Cukrų sumaišykite su kakava ir krakmolu. Kiaušinių trynius gerai ištrinkite, o baltymus... |

Valentino medaus tortas





Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant... |

Valentiniškas varškės pyragas





Varškę ištrinti iki vientisos masės, pridėti razinų ar kt. džiovintų vaisių Dėti į sviestu... |

Tiramisu





Pirmiausia atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius su cukrumi plakti iki šviesios... |

Vaisių ir želė iešmeliai





Želė, kivį ir obuolį supjaustome plonomis riekelėmis, tuomet su širdelės formele (šią formelę puikiai... |