Obuolių pyragas
- Ingredientai
Tešlai reikės:
150 g minkšto sviesto;
75 g cukraus;
1 trynys;
225 g miltų;Įdarui reikės:
1 vanilės ankštis;
500 g grietinelės;
75 g cukraus pudros;
2 pakeliai vanilinio pudingo;
2 kiaušiniai;
nuo vieno apelsino nutarkuotos žievelės;
7 - 9 maždaug vienodo dydžio obuoliai;
2 šauštai citrinos sulčių.- Gaminimas
-
Sviestą išsukti su cukrumi ir tryniu. Po truputį beriant miltus, užminkyti vientisą tešlą. Iš tešlos iškočioti skritulį ir įtiesti į kepimo formą su kepimo popieriumi. (Aplipdom kepimo formos ir dugną ir kraštus). Tešlą pusvalandžiui dedame į šaldytuvą. Iš vanilės ankšties išimti šerdį, sudėti į grietinėlę. Įmaišyti cukraus pudrą, pudingo miltelius, apelsino žieveles ir gerai išsukti. Iš šaldytuvo išimti formą su tešla ir kepti 200 laipsnių orkaitėjė 15 min. Šiek tiek atvėsinti. Obuolius nulupti, išskobti sėklalizdžius. apšlakstyti citrinų sultimis, kad nejuoduotų ir išdėlioti ant iškeptos tešlos. Obuolius užpilti grietinėlės mase. Kepti 200 laipsnių orkaitėjė 45 - 55 min. kai kepinys parus uždengto folija.
Gairės: sviestas, cukrus, trynys, miltai, vanilės ankštis, grietinėlė, cukraus pudra, vanilinis pudingas, kiaušiniai, obuoliai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Šokoladinis tortas
Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Kiekvienoje kefyro stiklinėje... |
Šokoladiniai triufeliai
Grietinėlę pakaitinti iki virimo, joje ištirpinti ekspreso kavą bei medų. Šokoladą susmulkinti bei... |
Varškės pyragas
Minkštą margariną ištrinti su cukrumi, tryniais, miltais ir druska. Tešla turi subyrėti į... |
Napoleonas su lašiša
Napoleono torto lakštą gausiai aptepti majonezu, dėti susmulkintą rūkytą lašišą, barstyti... |
Kalėdinis aguoninis vyniotinis
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir... |
Kalėdinis imbierinis keksas
Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti... |
Kepti obuoliai su riešutais ir medumi
Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir aptepti citrinos sultimis, kad neparuduotų. Įdaryti obuolius... |
Kalėdiniai meduoliai
Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,... |
Kalėdinis obuolių pyragas
Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo... |
Naminiai guminukai
Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo... |
Šokoladiniai kiaušiniai lizdeliuose
Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |
Velykinis keksas
Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,... |
Sausainiai „Avinėliai“
Greitai suminkyti miltus, atvėsintą susmulkintą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinio trynį ir... |
Pyragėliai „Žąselės“
Iš miltų, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinio ir atvėsinto susmulkinto sviesto suminkyti... |
Pyragėliai „Kiškučiai“
Pašildyti 100 ml pieno, jame išleisti mieles. Miltus, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišyti,... |