Obuolių pyragas
- Ingredientai
Tešlai reikės:
150 g minkšto sviesto;
75 g cukraus;
1 trynys;
225 g miltų;Įdarui reikės:
1 vanilės ankštis;
500 g grietinelės;
75 g cukraus pudros;
2 pakeliai vanilinio pudingo;
2 kiaušiniai;
nuo vieno apelsino nutarkuotos žievelės;
7 - 9 maždaug vienodo dydžio obuoliai;
2 šauštai citrinos sulčių.- Gaminimas
-
Sviestą išsukti su cukrumi ir tryniu. Po truputį beriant miltus, užminkyti vientisą tešlą. Iš tešlos iškočioti skritulį ir įtiesti į kepimo formą su kepimo popieriumi. (Aplipdom kepimo formos ir dugną ir kraštus). Tešlą pusvalandžiui dedame į šaldytuvą. Iš vanilės ankšties išimti šerdį, sudėti į grietinėlę. Įmaišyti cukraus pudrą, pudingo miltelius, apelsino žieveles ir gerai išsukti. Iš šaldytuvo išimti formą su tešla ir kepti 200 laipsnių orkaitėjė 15 min. Šiek tiek atvėsinti. Obuolius nulupti, išskobti sėklalizdžius. apšlakstyti citrinų sultimis, kad nejuoduotų ir išdėlioti ant iškeptos tešlos. Obuolius užpilti grietinėlės mase. Kepti 200 laipsnių orkaitėjė 45 - 55 min. kai kepinys parus uždengto folija.
Gairės: sviestas, cukrus, trynys, miltai, vanilės ankštis, grietinėlė, cukraus pudra, vanilinis pudingas, kiaušiniai, obuoliai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
![Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/09/28//smelines_160.jpg)
Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
2 aukštas stiklines (250 ml talpos) ir 6 mažas stiklinaites (po 150 ml) ištepti riebalais ir... |
![Velykinis avinėlis](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/09/28//avinelis_160.jpg)
Velykinis avinėlis
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po... |
![Šokoladinis pyragas](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/09/28//sokolad_160.jpg)
Šokoladinis pyragas
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Ištepkite aliejumi 25 cm skersmens atidaromą formą. Didelėje keptuvėje... |
![Obuolių vyniotinis](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/09/28//vyniotinis_160.jpg)
Obuolių vyniotinis
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Į ištirpintą sviestą supilkite vandenį, įberkite druskos, išmaišykite, suberkite miltus,... |
![Obuolių pyragas](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/09/28//obuoliu_160.jpg)
Obuolių pyragas
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Paruoškite mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio cukraus (iš nurodyto recepte)... |
![Citrininis plokštainis](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/09/28//citrininis_160.jpg)
Citrininis plokštainis
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Trapios tešlos paplotis 1. Orkaitę įkaitinti iki 210˚C. 2. Į karščiui atsparų dubenį sudėti... |