Pyragėliai „Žąselės“
- Ingredientai
250 g miltų,
60 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 kiaušinis,
125 g sviesto,
2 šaukštai citrinų sulčių,
500 g cukraus pudros,
keli lašai raudonų ir geltonų maistinių dažų,
šiek tiek rudo glajaus.- Gaminimas
-
Iš miltų, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinio ir atvėsinto susmulkinto sviesto suminkyti tešlą. Ją folijoje pusvalandį palaikyti šaltai. Tada tešlą iškočioti ir pagal trafaretą išpjaustyti žąsis bei tiek pat pusmėnulių – sparnų. Kepti 10– 12 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsn. C. Ištraukus iš orkaitės atvėsinti.
Cukraus pudrą sumaišyti su citrinų sultimis. Trečdalį glajaus nuspalvinti oranžine spalva. Žąsis aptepti baltu glajumi, sparnus – oranžiniu. Į likusį oranžinį glajų pridėti dar kelis lašus raudonų maistinių dažų ir nuspalvinti snapus. Galiausiai rudu glajumi išpiešti akis.
Gairės: žąselės, desertas, pyragaitis, pyragėlis, pyragėliai, kiaušiniai, cukrus, maistiniai dažai, rudas glajus.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Netikras šokoladinis pyragas





Suplakti kiaušinius su pienu, cukrumi, aliejumi. Virtus burokėlius sutarkuoti smulkia trintuve. Miltus... |

Šokoladinis tortas





Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Kiekvienoje kefyro stiklinėje... |

Šokoladiniai triufeliai





Grietinėlę pakaitinti iki virimo, joje ištirpinti ekspreso kavą bei medų. Šokoladą susmulkinti bei... |

Varškės pyragas





Minkštą margariną ištrinti su cukrumi, tryniais, miltais ir druska. Tešla turi subyrėti į... |

Napoleonas su lašiša





Napoleono torto lakštą gausiai aptepti majonezu, dėti susmulkintą rūkytą lašišą, barstyti... |

Kalėdinis aguoninis vyniotinis





Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir... |

Kalėdinis imbierinis keksas





Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti... |

Kepti obuoliai su riešutais ir medumi





Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir aptepti citrinos sultimis, kad neparuduotų. Įdaryti obuolius... |

Kalėdiniai meduoliai





Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,... |

Kalėdinis obuolių pyragas





Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo... |

Naminiai guminukai





Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo... |

Šokoladiniai kiaušiniai lizdeliuose





Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |

Velykinis keksas





Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,... |

Sausainiai „Avinėliai“





Greitai suminkyti miltus, atvėsintą susmulkintą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinio trynį ir... |

Pyragėliai „Kiškučiai“





Pašildyti 100 ml pieno, jame išleisti mieles. Miltus, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišyti,... |