Jautiena kinietiškai
- Ingredientai
400 g jautienos;
100 g porų;
2 skiltelės česnako;
25 g sezamo sėklų;
druska;
juodieji pipirai;
alyvuogių aliejus;
sojos padažas;
vyno actas.- Gaminimas
-
Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės ugnies. Išimti sėklas. Jautieną supjaustyti pailgomis nedidelėmis juostelėmis. Į tą pačią keptuvę įpilti aliejaus ir įdėti apibertą druska ir juodaisiais pipirais jautieną. Kepti ant didelės ugnies 3-4 minutes. Porus supjaustyti griežinėliais, česnakus smulkiai sukapoti. Į keptuvę įpilti 2 šaukštus vyno acto ir 4 šaukštus sojos padažo. Sumažinti ugnį. Įdėti porus ir česnakus, gerai sumaišyti. Kepti dar 2-3 minutes, gerai maišyti, kad padažas nepridegtų. Išimti mėsą iš keptuvės ir sumaišyti su sezamo sėklomis. Patiekalą patiekti su ryžiais ir sojos padažu.
Gairės: Jautiena, česnakas, sezamo sėklos, druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, sojos padažas, vyno actas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Vaikiška kiaušinienė





Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir... |

Varškės apkepas su ryžiais





Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti.... |

Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu





Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską... |

Apkepas su dešrelėmis ir sūriu





Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją... |

Vištiena su medaus padažu





Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose... |

Totorių "Azu"





Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l... |

Žuvies užkepėlė





Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... |

Kiauliena su daržovėmis





Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,... |

Žuvies apkepas





Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti... |

Įdaryta cukinija





Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų... |

Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu





Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias... |

Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu





Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,... |

Virtinukai su mėlynėmis





Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad... |

Bulviniai lizdeliai





Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į... |

Barankytės su faršu ir sūriu





Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į... |