Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse
- Ingredientai
250 g sviesto arba margarino,
150 g cukraus,
1 žiupsnelis druskos,
1 apelsino tarkuota žievelė,
250 g marcipanų masės,
0,5 fl akonėlio karčiųjų migdolų aromato,
5 kiaušiniai,
200 g miltų,
90 g krakmolo,
85 g maltų migdolų,
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių,
110 g džiovintų spanguolių, raudonų maistinių dažų,
šiek tiek cukraus pudros.- Gaminimas
-
2 aukštas stiklines (250 ml talpos) ir 6 mažas stiklinaites (po 150 ml) ištepti riebalais ir pabarstyti cukrumi.
Sviestą, cukrų, druską ir apelsino žievelę ištrinti. 200 g marcipanų masės sumaišyti su migdolų aromatu. Vieną po kito įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su krakmolu, migdolais bei kepimo milteliais ir greitai išsukti su sviesto bei kiaušinių mišiniu. Galiausiai įmaišyti 100 g šiek tiek pasmulkintų spanguolių. Stiklines pripildyti tešlos (1,5 cm iki viršaus). Orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsn. C, pyragėlius mažose stiklinėse kepti 25 min., o didžiąsias stiklines iš orkaitės išimti 10 min. vėliau.
50 g marcipanų masės padalyti perpus, nuspalvinti maistiniais dažais raudonais atspalviais, iškočioti 3 cm storiu. Išpjaustyti drugelius, papuošti likusiais marcipanais, padžiovinti padėjus ant lėkštės, apibarstytos cukrumi. Pyragaičius pabarstyti cukraus pudra, papuošti marcipaniniais drugeliais.
Gairės: pyragėlis, pyragėliai, pyragaičiai, apelsinas, kiaušiniai, migdolai, desertas, smėlinė tešla.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Pikantiškas pyragas





Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti... |

Mielinis pyragas su varške





Užminkome minkštą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai... |

Pusrytinės gaivios salotos





Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... |

Močiutės mielinis pyragas su obuoliais





Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus.... |

Bananų ledai





Bananus nulupti, perpjauti per pusę (neišilgai), įkišti medinį pagaliuką į nupjautąjį banano dalį. Į... |

Šventinis šokoladinis tortas





Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |

Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis





Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti, kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti... |

Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis





Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po... |

Plikytos tešlos pyragaičiai





Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome.... |

Varškės apkepas kitaip





Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas,... |

Šokoladinis pyragaitis





Sviestą ir šokoladą ištirpiname. Atvėsiname ir mušame kiaušinius, beriame cukrų, kakavą... |

Kokosinkinai





Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... |

Pyragėliai





Kremo paruošimas: 250g pieno ir 100g grietinėlės užvirti su cukrumi, į verdantį pieną supilti... |

Vaflių rageliai





Sviestą įdėti į indą ir ištrinti su cukrumi, vėliau supilti vanilinį cukrų. Kiaušinių trynius atskirti... |

Obuolių pyragas





Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir... |