Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse
- Ingredientai
250 g sviesto arba margarino,
150 g cukraus,
1 žiupsnelis druskos,
1 apelsino tarkuota žievelė,
250 g marcipanų masės,
0,5 fl akonėlio karčiųjų migdolų aromato,
5 kiaušiniai,
200 g miltų,
90 g krakmolo,
85 g maltų migdolų,
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių,
110 g džiovintų spanguolių, raudonų maistinių dažų,
šiek tiek cukraus pudros.- Gaminimas
-
2 aukštas stiklines (250 ml talpos) ir 6 mažas stiklinaites (po 150 ml) ištepti riebalais ir pabarstyti cukrumi.
Sviestą, cukrų, druską ir apelsino žievelę ištrinti. 200 g marcipanų masės sumaišyti su migdolų aromatu. Vieną po kito įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su krakmolu, migdolais bei kepimo milteliais ir greitai išsukti su sviesto bei kiaušinių mišiniu. Galiausiai įmaišyti 100 g šiek tiek pasmulkintų spanguolių. Stiklines pripildyti tešlos (1,5 cm iki viršaus). Orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsn. C, pyragėlius mažose stiklinėse kepti 25 min., o didžiąsias stiklines iš orkaitės išimti 10 min. vėliau.
50 g marcipanų masės padalyti perpus, nuspalvinti maistiniais dažais raudonais atspalviais, iškočioti 3 cm storiu. Išpjaustyti drugelius, papuošti likusiais marcipanais, padžiovinti padėjus ant lėkštės, apibarstytos cukrumi. Pyragaičius pabarstyti cukraus pudra, papuošti marcipaniniais drugeliais.
Gairės: pyragėlis, pyragėliai, pyragaičiai, apelsinas, kiaušiniai, migdolai, desertas, smėlinė tešla.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Tortas keptuvejė





Visus produktus gerai sumaišyti. Padalinti į 8 dalys. Iškočioti pagal keptuvės dugną. Kepti iš... |

Šokoladiniai pyragaičiai su karšto šokolado įdaru





Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių temp. Miltus, cukraus pudrą, maltus migdolus sumaišyti viename... |

Kokosiniai keksai





Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 200 laipsnių. Į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius ir... |

Obuolinis čatnis





Supjaustykite obuolius bei pomidorus riekelėmis ir sudėkite į keptuvę storu dugnu. Tada įdėkite cukrų, datules,... |

Įdaryti obuoliai





Nedideliais kubeliais susipjaustome vištienos filė, ją šiek tiek pasūdome, užberiame baziliko ir... |

Ledai tik suaugusiems





Smulkintus riešutus šiek tiek pakepinti keptuvėje, berti 20 g cukraus ant riešutų ir... |

Namuose gaminti grietininiai ledai





Atšaldytame dubenyje sumaišykite cukrų, druską ir pieną. Įdėkite kiaušinių trynius ir... |

Saldūs bulviniai kleckučiai





Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |

Trupininis pyragas





Sviestą ištirpinti, įdėti cukrų, maišyti ant silpnos ugnies, kol ištirps, nebekaitinti.... |

Aviečių džemas





Avietes ir vandenį verdame apie 30 minučių, tuomet suberiame cukrų ir dar verdame 30 minučių. Pilstom į stiklainius. |

Vaisių tortas





Cukrų sumaišykite su kakava ir krakmolu. Kiaušinių trynius gerai ištrinkite, o baltymus... |

Valentino medaus tortas





Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant... |

Valentiniškas varškės pyragas





Varškę ištrinti iki vientisos masės, pridėti razinų ar kt. džiovintų vaisių Dėti į sviestu... |

Tiramisu





Pirmiausia atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius su cukrumi plakti iki šviesios... |

Vaisių ir želė iešmeliai





Želė, kivį ir obuolį supjaustome plonomis riekelėmis, tuomet su širdelės formele (šią formelę puikiai... |