užtepėlė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „užtepėlė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „užtepėlė“.
Ši užtepėlė idealiai tiks Velykoms: išbandę nepasigailėsite
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Artėjant Velykoms Gian Luca pasidalino gardžios pavasariškos žirnelių užtepėlės receptu, kuri taps šventinio stalo hitu.
Šįkart Gian Luca lankėsi Vievyje esančioje kepyklėlėje, kur gaminami lietuvių pamėgti gaminiai – nuo šakočių iki kibinų. Čia jį pasitiko mama ir dukra – Nijolė ir Iveta, kepyklos „Tai‘Veta“ įkūrėjos.
Ši naminė užtepėlė taps pusryčių hitu: išbandykite
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Šį kartą dalinamės tofu užtepėlės su žalumynais receptu, idealiu pusryčiams ant duonos.
Atskleidė gaivaus citrininio pyrago receptą: šeima liks sužavėta
Šį savaitgalį nustebinkite savo šeimą dviem gaiviais patiekalais – pomidorine baklažanų užtepėle ir citrininiu pyragu. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos gardžius patiekalus, pamatysite jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“.
Pasigaminę šiuos patiekalus tikrai nepasigailėsite – nustebusi liks visa šeima!
Pomidorinė baklažanų užtepėlė
Užtepėlei jums reikės: 2 vnt. pailgų baklažanų; šiek tiek alyvuogių aliejaus; žiupsnelio druskos; 0,5 vnt. čili pipiro; 4 vnt.
Sunaudokite kiaušinių likučius: šie sumuštiniai sužavės visus
„Aš tikriausiai kiaušinius galėčiau valgyti kasdien (beveik taip ir darau), o atradusi, kad kiaušiniai puikiai dera su juoduoju česnaku nesiliauju taip gaminusi ir valgiusi. Šiandien greitai sumeistravau užtepėlę su kiaušiniu, kanapėmis ir juodojo česnako pudra. Skamba įdomiai? Tiesa šią užtepėlę ruošiau dar su šiltais, ką tik išvirtais kiaušiniais – buvo labai gardu, bet puikiai tiks ir iš anksto išvirti ir jau atvėsią kiaušiniai“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Ši užtepėlė nepaliks abejingų: dėkos visa šeima
Jei norite atrasti naujus skonius ir savo šeimą nudžiuginti puikiu užkandžiu, kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis turi puikų receptą. Pasirodo, kad neįtikėtinai skanią užtepėlę jūs galite pasigaminti su sūdytais lašinukais.
Šiai užtepėlei jums reikės visai nedaug:
1. ~500 g sūdytų lašinukų;
2. 1 vnt. vidutinio dydžio rūgštaus obuolio;
3. 1 vnt.
Šiukštu nevalgykite šios daržovės žalios: gresia apsinuodijimas
Keliones primenantys baklažanų patiekalai – tai, ko reikia praskaidrinti nuotaiką ir pamaloninti skonio receptorius. Šis pomidoro giminaitis yra lengvai paruošiama daržovė, neįtikėtinai universali įvairių patiekalų sudedamojo dalis, praturtinanti jų tekstūrą ir skonių paletę.
Juos galima kepti ant grotelių, keptuvėje, orkaitėje, virti arba troškinti, o vėliau iš jų gaminti užtepėles, užkandžius ar tiesiog pasimėgauti su šlakeliu tyro alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu prieskonių.
Turbo greita užtepėlė pagal Ingridą: tiks ir pusryčiams, ir pietums
„Grįžusi iš miško buvau „išbadėjusi“, visgi gamta turi tokių galių. Greitai tik viens du trys ir pasiruošiau užtepėlę. Receptu dalinuosi ir su jumis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 1. Užtruksite apie 5 min: 2 virti kiaušiniai; saujelė meškinio česnako; 1 v. š. majonezo; 2 riekelės duonos; Keli žiupsniai čili pipirų „Angelo plaukai“.
Užtepėlės receptas
Virtus kiaušinius nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais, meškinį česnaką pasmulkiname.
Receptas. Silkės užkandis
INGREDIENTAI: 100 gramų silkių 200 gramų morkų (virtos) 100 gramų sūris 2 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek petražolių (ar krapų šakelės) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Silkės filė susmulkinti elektriniu smulkintuvu. Taip pat sutrinti morkas, tačiau košės padaryti nereikia (tuomet užtepėlė atrodo panaši į raudonuosius ikrus). Sūrį sutarkuoti.
Receptas. Kiaušininė užkandėlė
INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių (virti) 1 vienetas avokadų 2 skiltelės česnakų 3 valgomieji šaukštai majonezo 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Skrudinimui: 6 riekės duonos Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išverdame kietai ir atvėsiname. Gerai prinokusį avokadą perpjauname per pusę ir išėmę kaulą, šaukšteliu išskobtą minkštimą sudedame į trintuvę ar dubenėlį.
Receptas. Irenos žalioji vegeta
Vegeta iš žalių daržovių. Laikyti šaldytuve, o ne šaldiklyje. Tinka dėti į sriubas, salotas, mėsos ir žuvies patiekalus, į padažus taip pat galima užsidėti ant duonos sviesto ir užsidėti vegetos!
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo morkų 1.5 kilogramo pomidorų pastos 1 kilogramas svogūnų 400 gramų druskos 200 gramų paprikų 50 gramų krapų 0.5 arbatinio šaukštelio malti juodieji pipirai 0.5 arbatinio šaukštelio malti lauro lapai 1 žiupsnelis bazilikų 1 ži...
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Varškės užkandis mamai
Tai lengvas varškės užkandis, turintis daug vitaminų.
INGREDIENTAI: 200 gramų varškės 1 vienetas agurkų 50 gramų svogūnų laiškų 3 valgomieji šaukštai grietinės 2 skiltelės česnakų 1 arbatinis šaukštelis krapų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus ir agurkus supjaustyti, krapus ir česnakus susmulkinti. Viską įmaišyti į varškę, įdėti grietinės.
Orkaitėje kepti įvairiaspalviai burokėliai: tiks prie visko
Praėjusio sekmadienio TV3 televizijos laidos „La maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius lankėsi „Sofos ūkininkų“ ūkyje. Laidos šefai bei ypatingo ūkio savininkai dalinosi gardžiomis, nesudėtingai paruošiamų patiekalų iš daržovių idėjomis ir patarimais.
Ūkininkai augina ne tik paprastas daržoves, bet ir spalvotus burokėlius, pankolius, arbūzus bei turi daug pomidorų rūšių.
Turbo greiti sumuštiniai su namine užtepėle: ingredientus rasite šaldytuve
„Suplanuoji vienokius pusryčius, atsidarai šaldytuvą, o ten nieko nėra, ko reikia. Šįryt improvizacija iš turimų produktų. Gavosi puikiai“, – sako tinklaraščio „Viktorijos virtuvė“ autorė.
Reikės: Konservuoto tuno savo sultyse; Virtų kiaušinių; Konservuotų kukurūzų; Agurko; Majonezo; Druskos, Pipirų; Baltos duonos.
Virtus kiaušinius ir agurką supjaustome kubeliais.Sudedame tuną, kukurūzus, įdedame druskos bei pipirų ir gerai sumaišome su šiek tiek majonezo.
Super greita sumuštinių užtepėlė pagal Viktoriją: „Vos dvi riekelės ir tu jau sotus“
„Šįryt dalinuosi superiniu pusryčių variantu. Vos dvi riekelės su šia užtepėle ir tu jau sotus“, – sako tinklaraštininkė Viktorija.
Užtepėlės ingredientai: varškė, pomidoras, agurkas, kons. žirneliai, raudonas svogūnas, česnako keletas skiltelių, grietinė, druska, pipirai ir ridikėlių daigeliai.
Visus ingredientus sumaišome tarpusavyje ir tepame ant mėgstamos duonos ar batono.
Lengvai paruošiama pikantiška varškės užtepėlė: tiks prie mėsos
TV3 laida „La Maistas“ sveikina visus su vasara ir Tėvo dienos proga ruošė ypatingas vaišes. Laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pažėrė patarimų, kaip išsikepti tobulą mėsainį, arbūzą griliuje ir pasigaminti kitų skanumynų.
Iškylos meniu gurmanams: lašišų užtepėlė ir marinuotos daržovės
Nupūskite dulkes nuo iškylų krepšio, pripildykite jį namuose ruoštų skanėstų ir traukite pietų į gamtą! Gurmaniškais receptais jau pasirūpinta, tad jums belieka pasikviesti draugiją ir rasti jaukų kampelį savo pavasario puotai. Gal net čia pat, namų terasoje, pavėsinėje ar miesto parke.
Rudens smaguriams – greitai paruošiamos užtepėlės
Klasikinė britų popietė neįsivaizduojama be arbatėlės su gardžiu pyragu, o kokia būtų tradicinė lietuviška popietės arbatėlė? Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen įsitikinusi, kad desertas – nėra būtinas ingredientas, todėl siūlo atrasti naują skonį ir išmėginti įvairiausių skonių užtepėlės. Tai – lengvas, greitas ir skanus maistas, kuris tiks ne tik patiems išalkus, bet ir netikėtiems svečiams užsukus.
tv3.lt Kalėdų skanėstai: čederio sūrio ir brokolių užtepėlė
Naujienų portalas tv3.lt pristato originalias kalėdinių užkandžių idėjas. Savo kuriamų šventiškų skanumynų receptais kviečiame dalintis komentarų skiltyje. Čederio sūrio ir brokolių užtepėlė
Reikės:
Brokolių (pagal skonį) 2 šaukštų alyvuogių aliejaus Juodųjų pipirų Druskos ½ pakelio sviesto 2 česnakų 2 šaukštų miltų 2 puodelių čederio sūrio tarkių 2 šaukštų Dižono garstyčių Bulvių skiltelių, skrebučių ar bulvių traškučių Kaip gaminti:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Simona Nainė pasidalijo sveikuolišku receptu
Grupės „Pinup Girls“ narė Simona Nainė jau ruošiasi vasarai. Žinoma atlikėja, televizijos projektų vedėja intensyviai pluša treniruotėse bei rūpinasi sveika mityba. „Lankau grupinius užsiėmimus su TRX diržais, kur visiems pratimams atlikti yra naudojamas visas kūno svoris. Kalbant apie dietas, esu laikiusis ne vienos, tačiau, mano manymu, geriausias būdas atsikratyti kilogramų yra saikingas valgymas ir riebalų atsisakymas“, – naujienų ir pramogų portalui tv3.lt pasakojo Simona.