Čederio sūrio ir brokolių užtepėlė
Reikės:
Brokolių (pagal skonį)
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Juodųjų pipirų
Druskos
½ pakelio sviesto
2 česnakų
2 šaukštų miltų
2 puodelių čederio sūrio tarkių
2 šaukštų Dižono garstyčių
Bulvių skiltelių, skrebučių ar bulvių traškučių
Kaip gaminti:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Paimkite kepimo popierių ir ant jų išberkite brokolius. Juos apšlakstykite aliejumi, užberkite pusę šaukšto druskos, juodųjų pipirų. Apkepkite brokolius, kol šie švelniai parus (tam sugaišite 15-20 minučių). Iš orkaitės ištraukę brokolius, išberkite juos ant pjaustymo lentos, kad jie atvėstų.
Kol brokoliai vės, ant vidutinės ugnies keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus ir kepkite juos svieste vis pamaišant, kol jie suminkštės (apie 6-8 minutes). Į keptuvę įdėkite ir česnakus. Juos Jums kepti reikės apie 2 minutes. Tuomet suberkite miltus ir kaitinkite juos tol, kol gautas mišinys įgaus kreminę konsistenciją (10-15 minučių). Į tokį kremą suberkite čederio sūrį bei jau atvėsusius brokolius, pagardinkite garstyčiomis, druska ir pipirais.
Šiltą užtepėlę patiekite su bulvių skiltelėmis, skrebučiais ar bulvių traškučiais.