Laidos „La Maistas“ šefas, grilio entuziastas, Vylius Blauzdavičius siūlė patiekalus, kuriuos gali kuo puikiausiai gaminti tėčiai ir vaikai kartu, tai yra: jautienos mėsainį su kastiniu ir sūriu, dešrainį su sūrio padažu, o desertui – varškės tinginį su braškėmis.
„Tobulam burgeriui reikia geros bandelės. Aš labiausiai mėgsti minkštas sviestines bandeles. Jei turite laiko, geriausia patiems išsikepti. Bandelę svarbu pakaitinti, kad įgautų traškumo. Taip pat reikia 100 proc. jautienos paplotėlio ir gerai tirpstančio sūrio, geriausia – čederio.
Svarbu neperkepti mėsos paplotėlio, kad būtų dar sultingas. Jam paskatinti užtenka tik druskos ir pipirų. O burgeriui – kastinio ir barbekiu padažo, tiek visiškai pakanka, aš nemėgstu daug visko prikraut“, – savo tobulo mėsainio receptą atskleidė grilio ekspertas.
Tėvo dienai Tomas Rimydis gamins vištienos ir daržovių iešmelius ir greitai paruošiamą picą. Tomas kaip picos pagrindą naudos tortilijos blyną – taip ir greita, ir skanu.
„Prieš kepant kepsninėje, popierių, ant kurio dėsite tortilijos picą, padrėkinkite, kad padas nepradėtų greitai degti“, – patarė šefas.
Pikantiška varškės užtepėlė
Labai paprastai ir nesudėtingai paruošiama užtepėlė, pagal Vylių Blauzdavičių, kurią puikiai tinka tiekti prie mėsainių, dešrainių ar kitų mėgstamų patiekalų. Padažą užtepus ant karštų patiekalų ar ant jo uždėjus karštą produktą, padažas patirpsta, padengia visą patiekalą ir suteikia išskirtinį skonį kiekvienam kąsniui.
Receptą žiūrėkite:
Vaisiai kepti grilyje
Tomas Rimydis parodė, kaip kepti vaisius grilyje. Vaisiai iškepa labai gardūs, ne per daug minkšti, o išlaikę savo formą. Pačius vaisius ar uogas galima rinktis bet kokius mėgstamus ar turimus. Labai tinka tiekti kaip garnyrą ar kaip labai skanų desertą.
Receptą žiūrėkite: