Laidos „La Maistas“ šefas, grilio entuziastas, Vylius Blauzdavičius siūlys patiekalus, kuriuos gali kuo puikiausiai gaminti tėčiai ir vaikai kartu, tai yra: jautienos mėsainį su kastiniu ir sūriu, dešrainį su sūrio padažu, o desertui – varškės tinginį su braškėmis.
„Tobulam burgeriui reikia geros bandelės. Aš labiausiai mėgsti minkštas sviestines bandeles. Jei turite laiko, geriausia patiems išsikepti. Bandelę svarbu pakaitinti, kad įgautų traškumo. Taip pat reikia 100 proc. jautienos paplotėlio ir gerai tirpstančio sūrio, geriausia – čederio.
Svarbu neperkepti mėsos paplotėlio, kad būtų dar sultingas. Jam paskatinti užtenka tik druskos ir pipirų. O burgeriui – kastinio ir barbekiu padažo, tiek visiškai pakanka, aš nemėgstu daug visko prikraut“, – savo tobulo mėsainio receptą atskleidė grilio ekspertas.
Patiekalų gamybos metu, V. Blauzdavičius papasakojo apie tai, koks yra tėvas savo vaikams.
„Atsimenu akimirkas, kai abu vaikai gimė. Emociškai tai labai paveikė. Aš susimąsčiau, koks turi būti tėvas savo vaikams – teisingas, geras ar koks. Labai sunku atrasti tą formulę, vieni bando būti griežti, kiti draugai. O man tai asocijuojasi su nerūpestingumu, kai gali laisvai išeit į pievą su vaikais, dūkti. Moterys, gimus vaikams, surimtėja, o dalis vyrų suvaikėja. Tai aš vienas iš jų“, – juokavo Vylius.
Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis sako, jaučia didžiulę atsakomybę užauginti teisingus, dorus vaikus, išmokinti juos gyvenimo paslapčių, ir skaniai gaminti.
„Mano vizija, kas yra geras tėvas, tai toks tėvas, kai vaikai jaučiasi laimingi“, – kalbėjo jis.