tirpi kava
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „tirpi kava“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „tirpi kava“.
Tiesa apie tirpią kavą: nustebsite, kodėl ji turėtų atsidurti jūsų puodelyje
Greitai paruošiama, aromatinga, gardi ir nebrangi – būtent dėl šių savybių tirpi kava populiari visame pasaulyje. Vis dėlto, dalis kavos gerbėjų įsitikinę, kad tirpi kava yra sintetinė, todėl jos vengia, tačiau kaip yra iš tikrųjų? Norime išsklaidyti klaidingus įsitikinimus apie tirpią kavą ir atskleisti, kodėl ją turėtų išbandyti kiekvienas.
Gamybos procesas
Tirpi kava yra gaminama iš džiovintos kavos ekstrakto.
Mėgstate tirpią kavą? Štai, kuo ji ypatinga
Tyrimų duomenys atskleidžia, kad tirpi kava sudaro 50 proc. visos suvartojamos kavos. Ne paslaptis, kad tirpi kava dažniausiai yra pigesnė, greičiau ir paprasčiau paruošiama, nei įprasta kava. Šį kartą atrinkome keletą savybių, kuo dar ypatingas šis gėrimas.
Atskleidė, kur negalima laikyti kavos: šiukštu nekartokite šios klaidos
Gali atrodyti, kad geriausias būdas užtikrinti, jog maistas ilgiau išsilaikytų, yra viską sudėti į šaldytuvą. Tačiau ekspertai perspėjo, kad kavos šioje vietoje geriau nelaikyti.
Tirpios kavos, maltos kavos ar pupelių niekada negalima laikyti šaldytuve, nes tai gali sugadinti jos skonį.
Receptas. Amerikietiškas šokoladinis tortas
Biskvitai iškepa labai purūs, stori ir nesukrenta (tik, žinoma, nereikia atidarinėti orkaitės durelių, kuomet kepa, tik pabaigoje kepimo). Beje, su kiekviena diena šis tortas tampa tik skanesnis, nes kremas vis labiau įsigeria į biskvitus. Matavimui naudojau 250 ml stiklinę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
Receptas. Sausainiai „Kavos bučinukai“
INGREDIENTAI: 50 gramų cukraus pudros (kremui) 75 gramai cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilės 1 vienetas kiaušinių 174 gramai kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas vandens (karštas) 75 gramai sviesto 50 gramų sviesto (kremui) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas tirpios kavos 1 valgomasis šaukštas tirpios kavos (kremui) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Graikiška šalta FRAPE kava
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus šiek tiek pieno šiek tiek vandens šiek tiek ledukų šiek tiek tirpios kavos PARUOŠIMO BŪDAS: Šis gėrimas itin populiarus Graikijoje tiek žiemą tiek vasarą.. Puikiai atgaivina ir užkrauna energija :) Tereikia tirpios kavos pagal skonį. Cukraus pagal skonį. Tarkim 1 šaukšt. kavos, 2 šaukšteliai cukraus ir gausis saldoka kava. Kavą su cukrum užpilam šlakeliu vandens ir gerai išsukam.
Receptas. Šaltas kavos gėrimas
INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos (tirpi) 250 mililitrų pieno šiek tiek grietinėlės (purškiama) šiek tiek ledukų šiek tiek juodojo šokolado (tarkuotas) 0.5 vieneto tirpios kavos (pakeliais 3 in 1) PARUOŠIMO BŪDAS: Į stiklinę supilkite kakavą ir tirpią kavą.Užpilkite miltelius pienu ir gerai suplakite plaktuvu. Kai miltelių paviršiuje nebeliks įdėkite ledukus ir užpurkškite purškiamos grietinėlės.
Receptas. Šokoladiniai kavos keksiukai su maskarponės kremu
INGREDIENTAI: 100 gramų razinų 50 mililitrų brendžio 120 gramų sviesto 100 gramų juodojo šokolado 1 valgomasis šaukštas tirpios kavos 100 mililitrų pieno 150 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 30 gramų kakavos 170 gramų kvietinių miltų 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 150 gramų kondensuoto pieno 1 arbatinis šaukštelis tirpios kavos 1 valgomasis šaukštas vandens 1 valgomasis šaukštas brendžio Kremui: 200 gra...
Receptas. Tinginys
INGREDIENTAI: 300 mililitrų cukraus 1 arbatinis šaukštelis kakavos 150 mililitrų pieno 200 gramų sausainių (biskvitiniai) 200 gramų sausainių (Gaidelis) 100 gramų pieniško šokolado šiek tiek likerio (Baileys) 80 gramų sviesto 3 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos PARUOŠIMO BŪDAS: Labai paprastas, bet labai skanus desertas: Sausainiukus sulaužome, sutrupiname, užkaičiame pieną su cukrumi ir ant nedidelės ugnies paverdame kokias 20 min.
Receptas. Gaivus šokolado ir vaisių desertas
INGREDIENTAI: 3 arbatiniai šaukšteliai cukraus 400 mililitrų pieno 200 gramų pieniško šokolado 3 valgomieji šaukštai grietinės (neriebi) 20 gramų želatinos 150 gramų riešutų 3 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos šiek tiek vaisių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Užpilkite želatiną 150 ml šalto vandens ir palikite išbrinkti. Tuo metu, garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, tirpią kavą ir cukrų.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Medaus pyragas su kava
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono šiek tiek cukraus pudros 2 stiklinės medaus šiek tiek vanilės 2 vienetai kiaušinių 3 stiklinės kvietinių miltų 100 gramų sviesto (arba margarinas) 0.5 stiklinės grietinės šiek tiek razinų šiek tiek riešutų 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas tirpios kavos Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išplakite kiaušinius su minkštu sviestu.
Receptas. Vyniotinis su airiška kava
INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai cukraus pudros (įdarui) 1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros (papuošimui) 150 mililitrų cukraus (biskvitui) 2 valgomieji šaukštai kakavos (biskvitui) 0.5 arbatinio šaukštelio kakavos (papuošimui) 75 mililitrai krakmolo (biskvitui) 3 vienetai kiaušinių (biskvitui) 200 mililitrų grietinėlės (plakama, įdarui) 1.5 valgomojo šaukšto viskio (įdarui) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (biskvitui) 3 arbatiniai ...
Receptas. SUPER Kava
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 arbatinis šaukštelis kakavos 100 mililitrų pieno 50 mililitrų vandens 1 arbatinis šaukštelis tirpios kavos Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kas neįsivaizduoja savo dienos be kavos ir mėgsta tikrą kavos skonį bei šokolado saldumą ir cinamono aromatą, be šios kaos neįsivazduos nei dienos.
Receptas. Margas tortukas mamai
Puikus kelių sluoksnių pavasariškas tortas mamos dienai!
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės 2 pakeliai sausainių 250 gramų grietinėlės 150 gramų sviesto 150 gramų cukraus 100 gramų pieniško šokolado 100 gramų riešutų 50 gramų juodojo šokolado 50 gramų razinų 5 valgomieji šaukštai vandens 2 valgomieji šaukštai želatinos 3 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Daugiau nei...
Receptas. Kavos kremas
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 6 vienetai kiaušinių 500 mililitrų pieno 2 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinių trynius suplakti su cukrum. Į gautą masę įpilti 0.5 L pieno ir tirpios kavos. Viską gerai suplakti. Įdėti 1 val. į šaldytuvą.
Receptas. Kavos pyragas
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilės 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė pieno 60 gramų sviesto 8 gramai kepimo miltelių 2 valgomieji šaukštai tirpios kavos Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Į pieną supilkite ištirpintą, bet nekarštą sviestą. Įmaišykite cukrų, kiaušinius, vanilę, tirpią kavą.
Receptas. Šalta kava
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai cukraus 1.5 stiklinės pieno 1.5 saujos ledukų 5 vienetai ledukų (iš kavos) 2 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos PARUOŠIMO BŪDAS: Į mikserį įdedame ledukus, įberiame kavą, įberiame cukrų ir įpilame pieną, viską sumaišome, jei per tiršta dar įpilame pieno. Gerai išmaišome.
Receptas. Karamelinis tortas
Visų tortų mėgėjų džiaugsmas bus karamelinis pertepimas ir šokoladinis kremas, tiesiog tobuli… Biskvitai kažkuo primena purius, drėgnus sausainius, tad viskas kartu dera nuostabiai. Šitas torčiukas yra vienas iš tų, kurių vis nori ir nori dėtis į lėkštę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
Mėgstate pasilepinti kava? Medikų patarimai gali sunervinti
Kavos kultūra jau seniai nieko nebestebina. Miestuose dygstančios kavinės sutraukia skubančius ir norinčius gėrimu mėgautis lėtai. Medikas Donatas Danys sako, kad kavos puodelis jau yra bendravimo priemonė, o ne būtinybė ir įžvelgia tiek teigiamų, tiek žalingų kavos savybių. „Mitybos rekomendacijose kavos tikrai nėra rekomenduojama vartoti pastoviai ir dažnai. Tačiau yra kavos ir teigiamų, ir neigiamų savybių“, - sako gydytojas.
Ar tirpi kava nekenkia sveikatai?
LRT radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt Jokios cheminės medžiagos tirpios kavos gamyboje nėra naudojamos, todėl tirpios kavos poveikis sveikatai yra toks pats kaip paprastos kavos, sako KTU Cheminės technologijos fakulteto profesorius Rimantas Petras Venskutonis. LRT radijo klausytoja Loreta iš Kauno teiraujasi, ar jos mėgstama tirpi kava nekenkia sveikatai. „Geriu tirpią kavą su pienu, bet sako, kad tirpi kava – nesveika“, – nerimauja kaunietė. KTU Cheminės technologijos fakulteto prof.
5 mažai žinomi faktai apie tirpią kavą
Kava yra bene labiausiai paplitęs ir mėgstamas gėrimas visame pasaulyje. 1938 metų liepos 24 dieną buvo pradėta masiškai gaminti tirpi kava, ir nuo to laiko ją daug kas pamėgo. Leidinys „Argumenty i fakty“ pateikia 5 įdomius faktus apie tirpią kavą. 1. Tirpios kavos išradimo pirmenybės laurai priklauso japonų mokslininkui Satori Kato. Šį išradimą jis padarė dar 1899 metais, tačiau jam nepavyko pasiekti, kad tokia kava būtų pradėta gaminti pramoniniu būdu.