Tirpios kavos, maltos kavos ar pupelių niekada negalima laikyti šaldytuve, nes tai gali sugadinti jos skonį. Taip yra todėl, kad kava natūraliai veikia kaip kvapus slopinanti arba sutraukianti medžiaga, todėl jei ji bus laikoma kartu su kitais maisto produktais, kurie skleidžia kvapą, pavyzdžiui, žuvimi, mėsa ir sūriu, ji lengvai sugers šiuos kvapus.
Atskleidė, kur rekomenduojama laikyti kavą
Vietoj to, „The Telegraph“, kuriuos cituoja dailymail.co.uk, rekomenduoja kavą laikyti sandariame inde spintelėje. Martinas Isarkas, maisto ir gėrimų degustatorius, įkūręs interneto svetainę „Can I Eat It“, sakė: „Tiek daug kavos sugadinama dėl netinkamo laikymo, todėl kavos gamintojams norisi verkti.“
Jis pridūrė: „Kavos pupelės yra natūralus produktas ir kaip ir vynas, netinkamai laikomos, sugenda", – pridūrė jis.
Maisto guru teigė, kad norint užtikrinti, jog kavos mėgėjai ragaus geriausio skonio kavą, gėrimu reikėtų mėgautis per kelias valandas po to, kai pupelės buvo paskrudintos ir sumaltos.