Visų tortų mėgėjų džiaugsmas bus karamelinis pertepimas ir šokoladinis kremas, tiesiog tobuli… Biskvitai kažkuo primena purius, drėgnus sausainius, tad viskas kartu dera nuostabiai. Šitas torčiukas yra vienas iš tų, kurių vis nori ir nori dėtis į lėkštę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 2 stiklinės miltai
- 400 gramų kondensuoto pieno
- 120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos
- Kremui:
- 400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
- 60 gramų sviesto
- 50 gramų graikinių riešutų (smulkintų)
- Sulaistymui:
- 250 mililitrų vandens (karšto, virinto)
- 3 arbatiniai šaukšteliai cukraus
- 2 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos
- Pertepimui:
- 200 mililitrų plakamoji grietinėlė
- 100 gramų juodojo šokolado (arba pieniško)
- 3 valgomieji šaukštai filadelfijos kreminio sūrio
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų skaičius: 10
REKLAMA