Sausainiukus sulaužome, sutrupiname, užkaičiame pieną su cukrumi ir ant nedidelės ugnies paverdame kokias 20 min., kol pradeda karamelizuotis. Tada dedame sviestuką, tirpios kavos, kakavos, pusę šokolado. Kita pusę šokolado smulkiai sulaužome ir dedame į sausainius. Geriausiai tinka pieniškas šokoladas.
Tada išmaišę šokoladinę masę pilame ant sausainių, gerai išmaišome, dedame į maišelį, suformuojame norimą formą ir dedame į kamerą kokiom 4 valandom, po to galima laikyti šaldytuve.
Jei norima ekskliuzyvinio varianto, į tinginį patariama įmaisyti baileys likerio. Ištirpsta burnoj labai greitai - skanaus!!
Autorius: Elinda
INGREDIENTAI:
300 mililitrų cukraus
1 arbatinis šaukštelis kakavos
150 mililitrų pieno
200 gramų sausainių (biskvitiniai)
200 gramų sausainių (Gaidelis)
100 gramų pieniško šokolado
šiek tiek likerio (Baileys)
80 gramų sviesto
3 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Labai paprastas, bet labai skanus desertas:
Sausainiukus sulaužome, sutrupiname, užkaičiame pieną su cukrumi ir ant nedidelės ugnies paverdame kokias 20 min., kol pradeda karamelizuotis. Tada dedame sviestuką, tirpios kavos, kakavos, pusę šokolado. Kita pusę šokolado smulkiai sulaužome ir dedame į sausainius. Geriausiai tinka pieniškas šokoladas.
Tada išmaišę šokoladinę masę pilame ant sausainių, gerai išmaišome, dedame į maišelį, suformuojame norimą formą ir dedame į kamerą kokiom 4 valandom, po to galima laikyti šaldytuve.
Jei norima ekskliuzyvinio varianto, į tinginį patariama įmaisyti baileys likerio. Ištirpsta burnoj labai greitai - skanaus!!