plekšnė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „plekšnė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „plekšnė“.
Receptas. Plekšnė sidro padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus 250 gramų pievagrybių 1 stiklinė grietinėlės šiek tiek druskos 30 gramų sviesto 1 vienetas plekšnių (filė) 1 stiklinė sidro PARUOŠIMO BŪDAS: Plekšnės filė pabarstyti druska bei pipirais, sudėti į kepimo skardą, užpilti sidru, ištirpintu sviestu ir pakepti apie 10 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Receptas. Plekšnės filė su plutele
INGREDIENTAI: 1 kilogramas plekšnių ( filė) 200 gramų krekerių 1/3 vieneto citrinų 150 gramų sviesto 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Krekerius susmulkinti iki trupinių. Tai padaryti įdėjus krekerius į polietileninį užspaudžiamą maišą, traiškant su kočėlu. Arba įdėjus į smulkintuvą. Išlydyti sviestą. Kiek pravėsusį supilti į krekerių trupinių masę. Gerai išmaišyti.
Receptas. Keptos plekšnės
INGREDIENTAI: šiek tiek kvietinių miltų 0.5 litro pieno šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 5 vienetai plekšnių PARUOŠIMO BŪDAS: Pagautas plekšnes nuvalykite, nupjaukite galvas (nebūtina), išimkite vidurius, išplaukite. Tuomet jas pasūdykite ir užpilkite valandai pienu. Po valandos jau galima aliejuje kepti žuvis, pavoliojus jas miltuose, arba kiaušinyje, o po to miltuose.
Receptas. Plekšnė su padažu
INGREDIENTAI: 700 gramų plekšnių 3 valgomieji šaukštai aliejaus 400 gramų ananasų (konservuoti, kubeliais) 1 valgomasis šaukštas razinų 150 gramų kečupo 1 arbatinis šaukštelis paprikų (aitrioji) 2 vienetai gvazdikėlių 2 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek druskos Padažui: 1 vienetas paprikų (raudona) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Padažui papriką supjaustykite kubeliais ir pakepkite aliejuje.
Receptas. Odesietiška grietinėlės sriuba
INGREDIENTAI: 100 gramų bulvių 5 gramai čiobrelių (šviežūs) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 50 gramų porų 30 gramų svogūnų (šalotai) 50 mililitrų alyvuogių aliejaus 30 mililitrų baltojo vyno 150 mililitrų grietinėlės (36%) šiek tiek druskos 100 gramų plekšnių (filė) PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuskusti, išvirti. Šalotus ir porus supjaustyti griežinėliais, kambalos filė ir bulves kubeliais.
Receptas. Kepta plekšnė padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 25 gramai petražolių 2.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų šiek tiek acto šiek tiek druskos 8 valgomieji šaukštai aliejaus 1 kilogramas plekšnių PARUOŠIMO BŪDAS: Nuvalyta žuvis supjaustoma gabalais (jei nedidelės, pjaustyti nereikia), pasūdoma ir sudedama į ugniai atsparų stiklinį indą. Padažui miltai pakepinami su aliejumi, sudedami smulkiai supjaustyti petražolių lapeliai ir pakepinami.
Į „Brukliną“ sugrįžta šviežia žuvis
Prekybos centro prieigose vėl padvelks jūros dvasia. Šį savaitgalį kartu su rudens gėrybių muge sugrįžta žvejai su šviežia žuvimi. Nuo šiol jos bus galima įsigyti kiekvieną šeštadienį nuo 8 iki 14 val.
Šiauliečių stalui žuvies atveš Klaipėdos bendrovė „Stekutis“. Žvejai žada net 5 rūšių jūros gėrybių.
Palanga pažadino tautą švęsti
Vasaroti pradedantis kurortas lyg iš žiemos miego prikėlė apsnūdusius tautiečius - mieste jau nuo penktadienio knibždėte knibždėjo pramogų išsiilgusi liaudis, kurios, rodos, net vasaros įkarščiu tiek daug nepamatysi. Juolab ir gero oro savaitgalį nepagailėta.
Nors sezono pradžios šventės organizatoriai jau kelinti metai deklaruoja, jog renginiai orientuoti vyresnei kultūringai publikai - deja, tokios buvo mažuma.
Indėnas niekada nesitiki – jis daro...
„Šiemet kovo 11-tą, tą pačią atkurtos nepriklausomybės dieną šventėm trigubą šventę - atkurtos valstybės, „Plekšnės“ klubo 14-tąsias ir Giedrės Bulotaitės - Jurkūnienės (klubo įkūrėjos ir prezidentės) 60-tąsias metines. Gimė Giedrė per pačią pūgą, žirgams pasibaidžius, mamai išsigandus ir dėl tos priežasties gerokai per anksti, dovanų iš likimo gavo daugybę, bet svarbiausia – žinojimą, kad visu tuo turės pasidalinti su kitais, ką klusniai ir vykdo.