• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek petražolių
  • 1 vienetas svogūnų
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 250 gramų pievagrybių
  • 1 stiklinė grietinėlės
  • šiek tiek druskos
  • 30 gramų sviesto
  • 1 vienetas plekšnių (filė)
  • 1 stiklinė sidro

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Plekšnės filė pabarstyti druska bei pipirais, sudėti į kepimo skardą, užpilti sidru, ištirpintu sviestu ir pakepti apie 10 min. 175 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptą filė išimti iš kepimo skardos, o kepimo skardoje likusį skystį išpilti.
    Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinti susmulkintą svogūną bei supjaustytus pievagrybius.
    Tuomet supilti į keptuvę grietinėlę, įberti prieskonių ir maišant pakaitinti keletą min.
    Gautu padažu užpilti į švarią kepimo skardą įdėtą apkeptą plekšnės filė ir viską pakepti dar apie 5 min. 175 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptą filė sudėkite į lėkštę, apibarstykite petražolėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru.
    Skanaus.

Autorius: Aurelija

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek petražolių
  • 1 vienetas svogūnų
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 250 gramų pievagrybių
  • 1 stiklinė grietinėlės
  • šiek tiek druskos
  • 30 gramų sviesto
  • 1 vienetas plekšnių (filė)
  • 1 stiklinė sidro

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Plekšnės filė pabarstyti druska bei pipirais, sudėti į kepimo skardą, užpilti sidru, ištirpintu sviestu ir pakepti apie 10 min. 175 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptą filė išimti iš kepimo skardos, o kepimo skardoje likusį skystį išpilti.
    Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinti susmulkintą svogūną bei supjaustytus pievagrybius.
    Tuomet supilti į keptuvę grietinėlę, įberti prieskonių ir maišant pakaitinti keletą min.
    Gautu padažu užpilti į švarią kepimo skardą įdėtą apkeptą plekšnės filė ir viską pakepti dar apie 5 min. 175 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptą filė sudėkite į lėkštę, apibarstykite petražolėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru.
    Skanaus.

Autorius: Aurelija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų