Plekšnės filė pabarstyti druska bei pipirais, sudėti į kepimo skardą, užpilti sidru, ištirpintu sviestu ir pakepti apie 10 min. 175 laipsnių temperatūroje. Iškeptą filė išimti iš kepimo skardos, o kepimo skardoje likusį skystį išpilti. Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinti susmulkintą svogūną bei supjaustytus pievagrybius. Tuomet supilti į keptuvę grietinėlę, įberti prieskonių ir maišant pakaitinti keletą min. Gautu padažu užpilti į švarią kepimo skardą įdėtą apkeptą plekšnės filė ir viską pakepti dar apie 5 min. 175 laipsnių temperatūroje. Iškeptą filė sudėkite į lėkštę, apibarstykite petražolėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus.
Autorius: Aurelija
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek petražolių
1 vienetas svogūnų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
250 gramų pievagrybių
1 stiklinė grietinėlės
šiek tiek druskos
30 gramų sviesto
1 vienetas plekšnių (filė)
1 stiklinė sidro
PARUOŠIMO BŪDAS:
Plekšnės filė pabarstyti druska bei pipirais, sudėti į kepimo skardą, užpilti sidru, ištirpintu sviestu ir pakepti apie 10 min. 175 laipsnių temperatūroje. Iškeptą filė išimti iš kepimo skardos, o kepimo skardoje likusį skystį išpilti. Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinti susmulkintą svogūną bei supjaustytus pievagrybius. Tuomet supilti į keptuvę grietinėlę, įberti prieskonių ir maišant pakaitinti keletą min. Gautu padažu užpilti į švarią kepimo skardą įdėtą apkeptą plekšnės filė ir viską pakepti dar apie 5 min. 175 laipsnių temperatūroje. Iškeptą filė sudėkite į lėkštę, apibarstykite petražolėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus.