obuolienė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „obuolienė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „obuolienė“.
Taip gamintą obuolienę žiemą suvalgo žaibiškai: receptą rekomenduoja visiems
„Keletas pastebėjimų apie obuolius. Kartais obuoliai būna nelabai skanūs, tad jei iš jų virsite obuolienes, rinkitės labai kvapnius priedus prie jų. Pavyzdžiui, apelsinus, ar laimą su imbieru arba mėtas. Galite taip pat obuolius maišyti su kriaušėmis, slyvomis ar nektarinais.
Kai kurios obuolių rūšys net ilgai verdant nesuverda ir išlieka tvarkingais gabaliukais. Tokie obuoliai puikiai tiks virti labai saldžioms obuolienėms, kad ir su mėtomis ar laimu.
Ši obuolienė iš rūsio dings žaibiškai: receptą išbandykite šiemet
„Keletas pastebėjimų apie obuolius. Kartais obuoliai būna nelabai skanūs, tad jei iš jų virsite obuolienes, rinkitės labai kvapnius priedus prie jų. Pavyzdžiui, apelsinus, ar laimą su imbieru arba mėtas. Galite taip pat obuolius maišyti su kriaušėmis, slyvomis ar nektarinais. Kai kurios obuolių rūšys net ilgai verdant nesuverda ir išlieka tvarkingais gabaliukais.
Tokie obuoliai puikiai tiks virti labai saldžioms obuolienėms, kad ir su mėtomis ar laimu.
Atrado tobulą obuolienės receptą žiemai: gaminkite dvigubai daugiau
„Keletas pastebėjimų apie obuolius. Kartais obuoliai būna nelabai skanūs, tad jei iš jų virsite obuolienes, rinkitės labai kvapnius priedus prie jų. Pavyzdžiui, apelsinus, ar laimą su imbieru arba mėtas. Galite taip pat obuolius maišyti su kriaušėmis, slyvomis ar nektarinais. Kai kurios obuolių rūšys net ilgai verdant nesuverda ir išlieka tvarkingais gabaliukais.
Tokie obuoliai puikiai tiks virti labai saldžioms obuolienėms, kad ir su mėtomis ar laimu.
Ši obuolienė žiemai iš rūsio dings žaibiškai: rašykitės receptą iš karto
„Keletas pastebėjimų apie obuolius. Kartais obuoliai būna nelabai skanūs, tad jei iš jų virsite obuolienes, rinkitės labai kvapnius priedus prie jų. Pavyzdžiui, apelsinus, ar laimą su imbieru arba mėtas. Galite taip pat obuolius maišyti su kriaušėmis, slyvomis ar nektarinais. Kai kurios obuolių rūšys net ilgai verdant nesuverda ir išlieka tvarkingais gabaliukais.
Tokie obuoliai puikiai tiks virti labai saldžioms obuolienėms, kad ir su mėtomis ar laimu.
Audronės obuolienę šeima valgo šaukštais: išdavė 1 slaptą ingredientą
Tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė dalijasi itin pasiteisinusiu obuolienės receptu. Ji sako, kad ją gamina anūkams, kurie obuolienę valgo šaukštais.
Šiemet Audronė obuolienę virė nauju būdu, kurį, sako, nuoširdžiai rekomenduojanti. „Šiemet obuolienę viriau gardindama citrinos sultimis – gavosi puikiai.
Tiek citrina, tiek apelsinas labai tinka obuolienei, nuoširdžiai rekomenduoju.“
Obuolienei reikės:
2.5 kg. obuolių (be odelių, sėklyčių); 400 gr cukraus; 1 citrinos.
Receptas. Blyneliai - sumuštiniai
Blyneliai atrodantys lyg sumuštiniai, bet kurį žiemos rytą privers nusišypsoti.
INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 4 valgomieji šaukštai grietinės 4 valgomieji šaukštai miltai 1 valgomasis šaukštas cukraus 8 arbatiniai šaukšteliai obuolienės 0.5 valgomojo šaukšto aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Grietinę sumaišyti su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakti su cukrumi.
Receptas. Vyniotinis su obuolienės ir grietinės įdaru
Tai gaivus vyniotinis, mažiau kaloringas už įprastinius.
INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių 1 vienetas citrinų 4 valgomieji šaukštai cukraus 4 valgomieji šaukštai miltai Įdarui: 250 gramų obuolienės 250 gramų grietinės 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius su cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių.
Receptas. Obuolių ir obuolienės pyragas
INGREDIENTAI: 300 gramų obuolienės 5 vienetai obuolių 300 gramų miltai 4 vienetai kiaušinių 200 gramų cukraus 100 gramų sviesto 82% 1 arbatinis šaukštelis sodos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius su cukrumi išplaku iki putų. Obuolienę sumaišau su soda. Sviestą išlydau. Viską sumaišau iki vientisos masės, pilu į kepimo indą ir ant viršaus pjaustau obuolius.
Receptas. Obuolienė kitaip
INGREDIENTAI: 1 kilogramas obuolių 300 mililitrų aviečių sulčių 300 gramų cukraus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius nulupu ir supjaustau, pilu šviežias aviečių sultis ir ant labai mažos ugnies verdu apie 30 minučių. Dedu cukrų, gerai išmaišau ir dar lėtai kaitinu apie 10 minučių. Vartoju tuoj pat arba dedu į stiklainius ir sandariai uždarau žiemai.
Receptas. Rudeniniai pyragėliai
INGREDIENTAI: šiek tiek miltai 100 gramų cukraus 400 gramų kefyro 1 arbatinis šaukštelis sodos 1 vienetas kiaušinių šiek tiek obuolienės Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 20 PARUOŠIMO BŪDAS: Kefyrą sumaišyti su sodą, ir palaukti kol suputos. Kiaušinius išplakti su cukrumi, po truputį pilti kefyrą. Išmaišius berti miltus (jų reiks tiek, kad tešlą būtų galima kočioti). Tešlą iškočioti ir stikline išspausti apskritimus.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Sveikuoliška moliūginė obuolienė
Man gardumas - tai ne saldumas. Cukrus turi tik priduoti skonį, o ne groti pirmu smuiku ir užgožti tikrąjį skonį, todėl jo į savo gaminius dedu kuo mažiau. Cinamonas mažina sukraus kiekį organizme, citrina, moliūgai, obuoliai - tokie sveiki produktai. Prisiverdu šio gėrio daug ir lepinamės kiek norime, kada norime.
Receptas. Vyniotinis su obuoliene
Greitai pagaminamas, skanus. Obuolienė turi būti tiršta. Galima naudoti kitokią uogienę.
INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių 1 vienetas citrinų 4 valgomieji šaukštai miltai 4 valgomieji šaukštai cukraus Įdarui: 500 mililitrų obuolienės Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius su cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių.
Receptas. Obuolių ir moliūgų uogienė
INGREDIENTAI: 300 gramų obuolių 300 gramų moliūgų 250 gramų cukraus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai supjaustyti nuluptus obuolius ir sutarkuoti moliūgą. Viską sudėti į puodą ir užpilti cukrumi, išmaišyti ir uždengus dangčiu virti kol pasidarys vientisa masė. Kai išverda , truputį praaušinti ir pilti į stiklainius.
Receptas. Karamelės skonio obuolių uogienė
INGREDIENTAI: 500 gramų obuolių 200 mililitrų vandens 200 gramų dansukker uogienių cukraus 150 mililitrų cukraus sirupo 0.5 vieneto citrinų 1 arbatinis šaukštelis malto kardamono Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius nulupkite, išimkite šerdis. Supjaustykite mažais gabalėliais. Obuolius, sirupą, vandenį ir citrinų sultis sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami virkite maždaug 10 minučių.
Pasidalino puikios obuolienės receptu: tokios dar neteko ragauti
Tam tikrų rūšių obuolius žiemai galima saugoti rūsyje neapdorotus, bet galima bent dalį jų paversti obuolienėmis ar džiovinti. Kodėl? Nes taip įdomiau, skaniau ir tai gali būti puiki dovana, rašoma pranešime spaudai.
Tiesa, kad švieži obuoliai išlaiko daugiau vitaminų. Bet tiesiog graužti obuolius iki pat pavasario gali būti gana nuobodu. Todėl dalį jų galima paskirti kitokiam vartojimui. Pats pirmas dalykas, kurį geriausia gaminti iš obuolių – obuolienė.
Audronės obuolienė tiks prie visko: pamėgsite nuo pirmojo šaukšto
Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė, tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė sako, kad iš obuolių galima pagaminti pasakiškai gardžią obuolienę, kuri puikiai tinka ir prie sūrio, ir prie blynelių Jums reikės: 1 kg. obuolių (sutarkuotų), citrinos (pagal skonį), 300 gr. cukraus, 1 cinamono lazdelės, 1 a.š. vanilinio cukraus Gaminimo eiga: Obuolius nulupau ir sutarkavau burokine trintuve. Į puodą sudėjau obuolius, subėriau cukrų, įdėjau cinamono lazdelę ir užstačiau virti.