Greitai pagaminamas, skanus. Obuolienė turi būti tiršta. Galima naudoti kitokią uogienę.
INGREDIENTAI:
- 4 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas citrinų
- 4 valgomieji šaukštai miltai
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- Įdarui:
- 500 mililitrų obuolienės
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius su cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, maišant, galima dėti citrinos žievelių. Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Pilti ant jos tešlą.
- Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 12 minučių.
- Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti.
- Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą. Vyniotinio pagrindą išsukti, apipurkšti citrinos sultimis, užtepti obuolienę, suvynioti ir padėti vėsiai nakčiai. Aš dar papuošiau cukraus pudros ir citrinos glaistu.
REKLAMA