Man gardumas - tai ne saldumas. Cukrus turi tik priduoti skonį, o ne groti pirmu smuiku ir užgožti tikrąjį skonį, todėl jo į savo gaminius dedu kuo mažiau. Cinamonas mažina sukraus kiekį organizme, citrina, moliūgai, obuoliai - tokie sveiki produktai. Prisiverdu šio gėrio daug ir lepinamės kiek norime, kada norime.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 3 litrai moliūgų (tarkuotų)
- 3 litrai obuolių (tarkuotų)
- 1 stiklinė vandens
- 0.5 vieneto citrinų
- 6 valgomieji šaukštai cukraus
- 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
- 1 valgomasis šaukštas cinamono
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 60
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Obuolius imti skanius. Aš naudojau alyvinius ir antaninius. Nuluptus sutarkuoti nesmulkia tarka. Moliūgus taip pat nulupti ir sutarkuoti nesmulkia tarka.
- Į storadugnį puodą supilti obuolius, moliūgus, vandenį ir pamaišant virti 20 - 25 minutes.
- Tuomet puodą trumpam nukelti, sudėti cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, nutarkuoti pusės citrinos žieveles. Maišytuvu gerai viską išmaišau - gaunasi labai puri tyrelė. Neturint rankinio maišytuvo, galima iš karto obuolius ir moliūgus sutarkuoti smulkiai, beliks supilti gale virimo tik priedus. Bet tokia košė labiau linkusi svilti. Dar pavirti 5 - 10 min. maišant, kol tyrė ima šokinėti.
- Aš dalį jos supilu į iškaitintus stiklainius, o kitą dalį perpilu į mažesnį, taipogi iškaitintą puodą ir, kai atvėsta, tiek stiklainius, tie puodą laikau šaldytuve. Gaunasi apie 5 l. viralo, bet pas mus jis greitai dingsta - juk taip tinka ant batono, ant košės, ant varškės, ant ledų, galima maišyti į kokteilius, su tyre gaminti pyragus, net tortus.
- Švelniai saldu, švelniai rūgštu, aromatinga, nenuodėminga ir skanu. Nesijaučiau citrinos kartumo, nors to bijojau. Recepto sudėtį ir gaminimo eigą sugalvojau pati ir jis mane labai tenkina ir džiugina.
REKLAMA