Šiemet Audronė obuolienę virė nauju būdu, kurį, sako, nuoširdžiai rekomenduojanti. „Šiemet obuolienę viriau gardindama citrinos sultimis – gavosi puikiai.
Tiek citrina, tiek apelsinas labai tinka obuolienei, nuoširdžiai rekomenduoju.“
Obuolienei reikės:
2.5 kg. obuolių (be odelių, sėklyčių); 400 gr cukraus; 1 citrinos.
Gaminimo eiga:
Nuluptus ir be sėklyčių obuolius supjausčiau nedideliais gabaliukais.
Obuolius sudėjau į puodą, supyliau cukrų, išmaišiau ir palikau valandžiukei (gal kiek ilgiau ) pastovėti, kad cukrus pratirptų ir susidarytų skystis.
Puodą su obuoliais pastačiau virti. Verdant obuolienę būtina maišyti nuo dugno, kad neprisviltų!.
Įpusėjus virti obuolienei, išspaudžiau citrinos sultis ir supyliau į obuolių masę.
Viriau obuolienę ~ 25 - 30 min.
Obuolienė g.b. ir su obuolių gabaliukais ( čia jau kaip kam patinka ), bet aš obuolių gabaliukus sutryniau grūstuve.
Išvirtą, karštą obuolienę supilsčiau į iškaitintus stiklainius, užsukau ir apvertusi palikau pernakt atvėsti ( stiklainius apdengiau rankšluostuku ).
Iš recepte nurodytų produktų kiekio gavosi 8 stiklainiai po 0.33 ml.
P.s. cukraus kiekį reguliuokite pagal obuolių rūgštumą/saldumą, pagal savo skonį.