kalėdiniai patiekalai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kalėdiniai patiekalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kalėdiniai patiekalai“.

Ši mišrainė populiarumu lenkia baltąją: išbandykite per šventes

Brokolių gal ir nerastume tradiciniame lietuviškų šventinių patiekalų sąraše, tačiau šiais laikais vietoje baltos mišrainės dažnai ieškoma lengvesnių salotų. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, brokoliai gali būti puikus šventinio stalo ingredientas, nes jame gausu sveikatai palankių medžiagų, be to, brokoliai pasižymi ir priešvėžinėmis savybėmis.
2023-12-09

Ši mišrainė nuo šventinio stalo dings pirma: rašykitės receptą

„Kai pamačiau šią mišrainę pas Loretą, tikrai žinojau, kad ją gaminsiu ir nelauksiu jokių švenčių. Taip ir nutiko. Skania mišraine su burokėliais ir kelmučiais mėgaujuosi jau dabar. Bet šią mišrainę būtinai įtraukiu į šventinį meniu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 6. Užtruksite apie 10 min. Reikės: 2–4 virti burokėliai; 2 marinuoti agurkėliai; 2 virtos morkos; 2 virti kiaušiniai; 100 ml marinuotų kelmučių; 100 ml kons. kukurūzų; 100 ml kons.
2023-12-08
REKLAMA
Nešvaistykite maisto: Amelija Kuzmarskė pataria, kaip suplanuoti Kūčių ir Kalėdų vaišes  Nešvaistykite maisto: Amelija Kuzmarskė pataria, kaip suplanuoti Kūčių ir Kalėdų vaišes

Nešvaistykite maisto: Amelija Kuzmarskė pataria, kaip suplanuoti Kūčių ir Kalėdų vaišes

Kiekvienas lietuvis kas savaitę į šiukšliadėžę išmeta vidutiniškai apie 1,7 kg dar tinkamo valgyti ar laiku nesuvartoto ir dėl to sugedusio maisto, rodo pernai Lietuvoje atliktas tyrimas*. Per šventes šis skaičius dar išauga, mat Kūčių ir Kalėdų meniu patiekalų tikrai netrūksta, o prie stalo susirinkusiems šeimos nariams pavyksta suvalgyti toli gražu ne viską.
2022-12-19

Virtuvės šefas – apie pasiruošimą šventėms: atskleidė, kaip nustebinti artimuosius

Artėjant didžiausioms metų šventėms daugelis pamažu ima planuoti ne tik dovanas, bet ir ypatingą meniu, svarstyti, kuo pavaišins svečius. Nors per Kalėdas ir Kūčias kiekviena šeima turi savo tradicijų, vis tiek dažnai ieškoma idėjų, kurios padėtų nustebinti artimuosius. Virtuvės šefas, dirbęs „Michelin“ žvaiždutes pelniusiuose restoranuose, Matteo Covacci dalijasi patarimais, kurie padės išvengti kulinarinių fiasko per šventes.
2022-12-15

Receptas. Greitoji užkandėlė su silke

INGREDIENTAI: 2 vienetai burokėlių (virti (vakume)) 150 gramų silkių šiek tiek česnakų šiek tiek majonezo šiek tiek krapų (švieži) šiek tiek duonos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Virtus burokėlius sutarkuojame ir išmaišome su majonezu ir česnaku. Tada dedane ant duonos, o ant viršaus - po silkės griežinuką ir pabarstime sumuštinukus smulkintais krapais. Skanaus.
2022-02-23

Receptas. Šventinė žuvis

INGREDIENTAI: 1 kilogramas žuvies (mėgstama) 2 vienetai svogūnų 3 riekės batono 200 gramų grietinėlės 100 gramų žuvies (ZIGMO raudona) Padažui: 2 vienetai kiaušinių 140 gramų majonezo 50 gramų kečupo 2 skiltelės česnakų 50 gramų paprikų (saldžioji (trečdalis)) 50 gramų krapų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
2022-02-23

Receptas. Kalakutienos pyragas su bruknėmis Kalėdoms

INGREDIENTAI: 1 vienetas tešlos (sluoksniuota bemielė) 1 vienetas paukštienos (kalakutiena ar vištiena ) 5 vienetai morkų 2 saujos bruknių ( (galima naudoti spanguoles)) 100 gramų sūris (fermentinis) 100 gramų pomidorų pastos ((tyrė)) 4 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai 30 mililitrų alyvuogių aliejaus 1 pakelis sultinio (sultingai vištienai su baziliku ir raudonėliu) šiek tiek bruknių ((tyrė)) Paruošimo laik...
2022-02-22

Receptas. Pyragas su aguonomis ir šermukšniais

INGREDIENTAI: 1 lapas sluoksniuotos tešlos (didelio) 250 gramų aguonų (paruoštos kepiniams) 3 valgomieji šaukštai uogienės (šermukšnių) 6 vienetai šermukšnių (šakelės (cukruotos kekės)) 1 vienetas kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlą atšildyti, iškočioti plonai. Kiaušinį išplakti, dalį palikti pyrago aptepimui, kitą dalį kartu su šermukšnių uogiene sudėti į aguonas , išmaišyti,užtepti ant tešlos lakšto.
2022-02-14

Receptas. Tortas "Kalėdų žvaigždė" ir "Mantingos" sluoksniuotos tešlos

INGREDIENTAI: 4 lapai tešlos (MANTINGA sluoksniuota) 100 gramų majonezo 50 gramų sūris (fermentinis) 1 skiltelė česnakų 1 arbatinis šaukštelis krapų (smulkinti) 75 gramai krabų ((snieginių krabų mėsa)) 7 gabalai paprikų (marinotos) šiek tiek druskos (jūros) šiek tiek pipirai (šviežiai malti) Papuošimui: 1 valgomasis šaukštas ikrų (iš jūros dumblių) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
2022-02-13

Receptas. Meduoliniai namukai

INGREDIENTAI: 1 kilogramas kvietinių miltų 250 gramų cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti) 100 gramų sviesto 450 gramų medaus 100 gramų apelsinų (pakepintos žievelės cukruje) šiek tiek citrinų (sultys) 2 vienetai kiaušinių 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 6 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1 žiupsnelis druskos šiek tiek cukraus pudros Pagrindui: šiek tiek saldainių Paruošimo laikas: Apie 1 val.
2022-02-11
REKLAMA
REKLAMA

Kalėdoms ruoškitės iš anksto: skaniausių kalėdinių patiekalų receptai

Iki didžiųjų žiemos švenčių liko šiek tiek daugiau nei kelios savaitės, todėl mintys kokiais patiekalais nustebinti artimuosius vis labiau neduoda ramybės. Kai kurioms šeimininkėms prieš šv.
2018-12-02

Šventinis stalas per valandą: originalūs receptai taupantiems laiką

Naujuosius metus visada norime sutikti atsinaujinę, kurdami drąsius planus, idėjas, sudarome sąrašus, ką veiksime ateinančiais metais. Tačiau dažniausiai planus nugali beprotiškas skubėjimas ir pasiruošimas artėjančioms šventėms, ieškant dovanų artimiesiems ir vieną po kitos ruošiant šventines vakarienes draugams, kolegoms bei šeimai. Visgi tiksliai suplanavus savo laiką ir iš anksto pasiruošus, šventinį stalą galima paruošti vos per valandą ir išvengti nereikalingo streso.
2017-12-19

Dveji “marškinėliai” Kūčių vakarienės silkei

Jokiu būdu neketinu kėsintis į tradicinę šeimų virtuvę ir siūlyti ką  nors keisti iš mamų ar močiučių paveldėtuose meniu. Puikiai įsivaizduoju, kad nėra Lietuvoje šeimininkės, kuri nežinotų bent penkių būdų silkei paruošti, ir nė kiek neabejoju, kad daug kas siūlomuose receptuose atpažins jau seniai gaminamus patiekalus.   Bet manau, kad verta dalytis senais, daug kartų išbandytais ir nė sykio nenuvylusiais receptais.
2009-12-23

Druskoje kepta žuvis

Iki šiol buvau tik girdėjusi apie tokį paprastą ir puikų žuvies gaminimo būdą, o dabar pati jį išmėginau. Nuo šiol esu tarp jo gerbėjų  bei propaguotojų. Siūlau išmėginti.   Šis receptas yra tiesiog atradimas nelabai išradingiems arba virimo aistra nedegantiems mėgėjams skaniai pavalgyti, taip pat sveikos mitybos šalininkams. Juk šitaip gamindami žuvį nenaudojame jokių papildomų riebalų.
2009-12-21

Troškinta menkė arba šamas

Ar mėginote menkę troškinti su pienu ir aliejumi? Juk skanu, ar ne? Be kita ko, šie priedai mūsų platumose nėra kokia nors naujiena. Praėjusį kartą tiesiog nebebuvo vietos pridurti, kad žuvį su grietine ar grietinėle juk esame pratę valgyti.   Tiesa, taip gaminamos paprastai tauresnės žuvys, tokios kaip upėtakis ar lašiša. Tačiau ir menkė mūsų virtuvėje padraugauja su pieniškais produktais.
2009-12-16

Pyragas su žuvimi

Kaip tik adventui greitai ir lengvai paruošiamo pyrago su žuvies įdaru receptas. Pyragui reikalingus produktus patogu laikyti šaldiklyje, kad jie visada būtų po ranka. Bet tai patarimas ateičiai, jei nutarsite, jog receptas vertas dėmesio.   Ruošiantis kepti pyragą  pirmą kartą, teks užsukti į parduotuvę. INGREDIENTAI: Nedideli porai, 2 vnt. Šaldyta bemielė sluoksniuota tešla, 1 pakelis/500 gr. Atšildytų Rudagalvių menkių file, 400-700 gr. Ryžiai, 100 gr.
2009-12-15

Kalėdinis kalakutas

Kalėdos neįsivaizduojamos be jų atributo - kalakuto. Štai receptas, kaip puikia, skaniai ir šventiškai jį paruošti. INGRIDIENTAI: Kalakutas, 4 kg. Vanduo, 5 l Medus, 250 gr. Druska, 250 gr. Trinti juodieji pipirai, 20 gr. Lauro lapai, 5 vnt. Gvazdikėliai, 12 vnt. Trinti kvapieji pipirai Sojos padažas, 5 šaukštai Kalakuto įdarui reikės: Virti, išvalyti valomieji kaštonai, 0,5 kg. Kedro riešutai, 100 gr. Didelis svogūnas, 1 vnt. Jautienos faršas, 300 gr.
2009-12-14

Kalėdinis džiovintų greipfrutų pyragas

Kalėdinis pyragas gyvenimui pasisaldinti. INGRIDIENTAI: Džiovinti greipfrutai džiovinti, 100 gr. Likeris (egzotiškų vaisių) arba sirupas, 50 gr. Kiaušiniai, 4 vnt. Kefyras, 500 gr. Kvietiniai miltai, 500 gr. Cukrus, 250 gr. Vanilinis cukrus, 1 šaukštelis Sviestas arba margarinas (kepimui), 150 gr. Kepimo milteliai, 2,5 šaukštelio Pyrago glajui reikės: Sviesto, 25 gr.
2009-12-14

Meduoliukai

Visada gaminu kietus meduoliukus. Šis kartas buvo kitoks ir pabandžiau užsiimti su minkštais. Na, labai minkšti jie nebuvo. Bet kad būtų trapūs irgi negaliu pasakyt. Tokie per viduriuką. Naudosim: kiaušinį 100g sviesto 200g medaus 400g miltų šaukštelį kepimo miltelių meduolių prieskonių porą šaukštų graikinių riešutų Glajui: šokolado plytelės ir šiek tiek sviesto Gaminsim taip: miltai persijojami su kepimo milteliais. Sviestą išsukam iki baltumo.
2009-11-28

Žuvies filė „pataluose“

Labai greitai paruošiamas ir neabejotinai skanus patiekalas. Jums reikės: 0.8 kg jūros lydekos filė, 3 morkų, svogūnų, bulvių, majonezo, prieskonių. Paruošimas Žuvies filė ištriname prieskoniais. Sutarkuojame morkas, svogūną supjaustome griežinėliais, nuskutame bulves. Į kepimo skardą pirmiausia dedame žuvį, ant jos klojame morkų patalą, kad uždengtų visą filė, tada dedame svogūnų griežinėlius, apibarstome prieskoniais, ant viršaus tepame majonezą.
2009-11-20
Į viršų