Džiovinti greipfrutai džiovinti, 100 gr.
Likeris (egzotiškų vaisių) arba sirupas, 50 gr.
Kiaušiniai, 4 vnt.
Kefyras, 500 gr.
Kvietiniai miltai, 500 gr.
Cukrus, 250 gr.
Vanilinis cukrus, 1 šaukštelis
Sviestas arba margarinas (kepimui), 150 gr.
Kepimo milteliai, 2,5 šaukštelio
Pyrago glajui reikės:
Sviesto, 25 gr.
Rudojo cukraus, 3 šaukštai
Balto cukraus, 1 šaukštas
Kepintų be odelių lazdyno riešutų, 2 saujos
GAMINIMAS:
Džiovintus greipfrutus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiame persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Viską išmaišome. Turi būti tiršta tešla. Į ją suberiame greipfrutų gabaliukus su likeriu/sirupu ir išmaišome.
Pyrago tešlą pilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir šauname į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 50 minučių.
Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu, baltu ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame.
Gaspadine.lt nuotr.
Skanaus!