REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Medų, sviestą ir cukrų nuolat maišydami kaitiname ant silpnos ugnies. Kai masė taps vienalyte, nukeliame nuo ugnies ir maišydami atšaldome
- Į atvėsusią masę suberiame cinamoną, gvazdikėlius, druską, miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
- Atskirame dubenėlyje kapotas apelsino žieveles (prieš tai apkepintas cukruje) išplakame kartu su kiaušiniais ir supilame į bendrą masę
- Sudėjus visus ingredientus – suminkome tešlą.
- Paruoštą tešlą kočiojame ant miltais pabarstytos lentos 1 cm storio lakštais, tuomet išspaudžiame norimas formas ir sudedame į skardą.
- Dedame į 200 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 min.
- Iškeptus meduolius kelias dienas „padžioviname“, t. y. leidžiame išgaruoti drėgmei. Tuomet jau leidžiame pasireikšti fantazijai ir puošiame namelius (detales tvirtiname cukraus pudros ir citrinos sulčių glajumi).
Gražaus ir jaukaus švenčių laukimo!
REKLAMA