gintarė bėtaitė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „gintarė bėtaitė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „gintarė bėtaitė“.
Pusryčių sumuštinis su avokadu ir plaktu kiaušiniu
„Niekuomet nedirbk prieš pusryčius! Jeigu reikia dirbti prieš pusryčius, pirmiausiai pavalgyk pusryčius!", – mano kredo ir auksinė taisyklė, kurios stengiuosi niekuomet nesulaužyti. Turbūt vienintelė išimtis – jeigu reikia keltis gerokai anksčiau nei įprasta, pavyzdžiui keliaujant anksti ryte į oro uostą, kai kiekviena papildoma minutė miego tampa brangesnė net už mėgiamiausią dienos valgį. Pusryčiai man svarbiausias ir laukiamiausias dienos valgis.
Gardžioji burokėlių tarta: paruošti nesudėtinga, o skonis tiesiog nuostabus
Mano viešas prisipažinimas meilėje burokėliams. Pradėjusi eksperimentuoti ir ieškoti naujų receptų su burokėliais ir iš burokėlių, kuo toliau, tuo labiau juos pamėgau. Turbūt buvo įsisenėjusi asociacija, kad jie tinkami tik barščiams, šaltibarščiams, na, ir turbūt silkei pataluose. Išbandžius begalę įvairiausių receptų su šia nuostabia daržove užtikrintai galiu teigti, kad ji – tarp mėgstamiausių mano produktų sąrašo.
Apsilaižysite pirštus: greitai paruošiami skanieji vištienos sparneliai
Atvyksta kompanija draugų į svečius, norisi juos kažkuo skaniu pavaišinti, tuo pačiu neruošiant įpareigojančios vakarienės su balta staltiese nuklotu stalu ir begale įmantrių patiekalų. Ką daryti? Pamenu, besiruošdama vienai gimtadienio šventei, pasikviečiau būrį draugų jaukiai ir smagiai vakarienei namuose. Tuomet begalvojant apie tai, kuo juos nustebinti, sugalvojau, jog gaminsiu viską, kas valgoma rankomis.
Vos kelios minutės: bananų desertas, kuris nepaliks abejingų
Pasakymas „labai mėgstu gaminti maistą“ neapibūdina to, ką iš tiesų jaučiu, kai galvoje gimsta idėjos: ką noriu pagaminti, kur ir kokius produktus įsigyti, ką naujo išbandyti ir kam juos patiekti. Dažnai būna, kad visiškai atsitiktinai – važiuojant ryte į darbą ar bėgant miško takeliu – gimsta idėja išbandyti iš pirmos pažiūros galbūt sunkiai derinamus produktus kartu. „Smegenis pravėdinu“ bėgiodama, vaikščiodama Neries pakrante ar važinėdama riedučiais Vingio parke.
Vėsiai rudens popietei – skoniu pavergsiantys makaronai su voveraitėmis
Savo vaikystės ir paauglystės vasaras praleidau aerodrome šalia miško. Grybus pradėjau pažinti labai anksti. Iki šiol pamenu, kai būdama penkerių ar šešerių radau savo pirmąjį baravyką. Pirmųjų voveraičių jau net nebepamenu. Visuomet atrodė lyg savaime suprantamas dalykas ir mūsų šeimoje jau gegužės pabaigoje pradėdavom vaikščiodami po mišką dairytis grybų.
Savaitgalio pietums – amą atimantis krevečių patiekalas
Maisto tinklaraštininkė Gintarė Bėtaitė – tikra žuvies ir jūros gėrybių ekspertė, todėl šį kartą kviečia išbandyti greitai pagaminamas krevetes. „Nuoširdžiai pavydžiu tiems, kurie turi pasirinkimą šviežių jūros gėrybių kiekvieną dieną, tiesiai iš jūros ar vandenyno. Džiaugiuosi, kad Lietuvoje pasiūla pamažu keičiasi į gerąją pusę ir naudojuosi proga pasimėgauti šviežia žuvimi porą kartų per savaitę – dažniausiai antradieniais ir penktadieniais, kai gėrybės pasiekia žuvies skyrius.
Puikus mėsos pakaitalas – skoniu sužavėsiantis vilkešeris
Maisto tinklaraštininkė Gintarė Bėtaitė jau septynerius metus nevalgo mėsos, todėl puikiai išmano žuvį ir jūros gėrybes. Tad šį kartą tv3.lt skaitytojams pateikia sveiką ir greitai paruošiamą vilkešerio receptą. „Šviežia žuvis yra nuostabi tuo, kad ją skaniai pagaminti reikia labai nedaug. Svarbu, kad ji būtų tikrai šviežia ir gerai išvalyta.
Būtina išbandyti: gaspačo – visus sužavėsianti sriuba
Ruduo stebina neįprastai šiltu oru, todėl dar turite puikią progą pagaminti visus atgaivinsiančią gaspačo sriubą. Tradiciškai ispaniškai šaltsriubei prireiks vos kelių ingredientų, o artimieji džiaugsis sveiku ir labai skaniu patiekalu. Svarbiausia, daug laiko sukti virtuvėje neturinčios šeimininkės užtruks vos kelias minutes. Tokiu receptu tik su tv3.lt skaitytojais pasidalino maisto tinklaraštininkė Gintarė Bėtaitė.