„Nuoširdžiai pavydžiu tiems, kurie turi pasirinkimą šviežių jūros gėrybių kiekvieną dieną, tiesiai iš jūros ar vandenyno. Džiaugiuosi, kad Lietuvoje pasiūla pamažu keičiasi į gerąją pusę ir naudojuosi proga pasimėgauti šviežia žuvimi porą kartų per savaitę – dažniausiai antradieniais ir penktadieniais, kai gėrybės pasiekia žuvies skyrius. Dažniausiai sugalvoju keletą patiekalų variantų ir parduotuvėje ingredientus pradedu rinktis po įvertinimo, koks yra žuvies pasirinkimas.
Vienas iš mano mėgiamiausių produktų – krevetės. Jos paruošiamos lengvai ir greitai. Priklausomai nuo to, kaip mėgstate jas valgyti – galima prieš gaminant išlukštenti paliekant uodegėlę (patogu už jos paėmus valgyti) arba gerai nuplautas gaminti su kiautais – mėgautis valgymu rankomis lukštenant jau pagamintas“, - pasakoja Gintarė.
Žemiau pateikiamas greitai paruošiamo patiekalo receptas, kuris nepaliks abejingų.
Ingredientai:
1 kg krevečių 5-6 česnako skiltelės Sauja petražolių 250 g vyšninių pomidoriukų 2-3 šaukštai sviesto 2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus 0.5-1 stiklinės baltojo vyno 1 čili pipiras Druskos ir pipirų pagal skonį Citrina
Šįkart krevetes gaminau išlukštentas. Įkaitintame puode pirmiausiai ištirpinkite sviestą, tuomet įpilkite aliejų. Sudėkite sukapotas česnako skilteles ir pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol česnakas suminkštės (jeigu leisite jam paruduoti, jis taps kartus).
Jeigu labai mėgstate česnaką – naudokite jo daugiau. Suberkite per pusę perpjautus pomidoriukus ir susmulkintą čili. Priklausomai nuo pomėgio aštrumui – norint aštresnio skonio – su sėklelėmis. Trumpai pakepinus sudėkite krevetes. Kai krevetės paraus, įpilkite balto vyno ir patroškinkite iki 5 minučių.
Patiekalas paruoštas. Patiekite dubenėlyje pabarstytą smulkintomis petražolėmis su riekele baltos duonos – ji labai skani pavilgyta padaže.