receptas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „receptas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „receptas“.

Karalius 1 patiekalą valgo kasdien: vadina aukso gysla sveikatai

Karalienės Camillaos sūnus Tomas Parkeris Bowlesas atskleidė mažai žinomą receptą, kuris dažnai patiekiamas Highgrove ir Birkhall dvaruose. Patiekalas, aprašytas Tomo neseniai išleistoje knygoje „Cooking & The Crown“, turi ingredientą, dėl kurio, kaip teigiama, karalius Karolis III tiesiog „eina iš proto“. „Patiekalas, kurį daugybę kartų valgiau Birkhalle ir Highgrove, – rašė karališkosios šeimos atstovas, kuris gruodį šventė savo 50-metį.
Prieš 11 val.

Šis pyragas sužavės visą šeimą: vienas, du ir yra

Ieškote idėjų, kuo savaitgalį nustebinti ir palepinti save ir šeimos narius? Dalijamės su jumis tinklaraščio „Visko po trupinėlį“ autorės Jolantos bananų duonos receptu. Reikės:  480 g miltų; 2 a. š. kepimo miltelių; 1 a. š. druskos; 4 kiaušiniai; 300 g rudo cukraus; 250 g tirpinto sviesto ar margarino; 130 g grietinės; 1–2 a. š. sodos; 650 g trintų pernokusių bananų. Bananų duonos receptas Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros.
2025-01-12

Atrado geriausią bulvių kugelio receptą: „Tobulas“

„Tobulas. Varškė čia vos juntama, suteikia tokį malonų poskonį“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val.: 15 bulvių; 250 g varškės; 2 kiaušiniai; 1 svogūnas; žiupsnis juodųjų pipirų; druskos pagal skonį; šlakelis aliejaus; 200 ml pieno. Kugelio su varške receptas Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Svogūną taip pat sutarkuojame.
2025-01-11

Tokios steiko kainos dar nematėte: užtruksite kelias minutes, o išleisite 7 kartus mažiau nei restorane

Naujus metus TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ pasitiko atsinaujinusi. Nuo šiol Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco patys tapo vertintojais, o jų svečiai – maisto gamybą pamilę lietuviai, kurie moko restorano lygio patiekalus susikurti tiesiog namuose. Žiūrovai ne tik išgirs populiariausių patiekalų paslaptis, bet dar ir sužinos, kaip sutaupyti. Pavyzdžiui, ar nenorėtumėte pasilepinti steiku, kuris jums atsieitų net 7 kartus pigiau nei restorane? Būtent tą sužinosite šio sekmadienio laidoje.
2025-01-10

Šis obuolių pyragas sužavės visą šeimą: vienas, du ir yra

Sausis daugybei žmonių susijęs su noru metus pradėti sveikiau ir pigiau. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai sveikatos stiprinimui ir biudžeto atstatymui pataria prisiminti receptus su obuoliais. Šie nedaug kainuojantys vaisiai turi nemažai naudos sveikatai ir gali tapti ingredientais daugybei skirtingų ir gardžių patiekalų, rašoma pranešime spaudai.
2025-01-07

Atrado minkščiausių varškėčių receptą: vienas, du ir yra

„Varškėčiai man yra išlikę kaip vienas pačių skaniausių vaikystės patiekalų. Būdama vaikas varškėčius galėdavau valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei… Taip labai juos mėgau! Ir dabar bent kartą per mėnesį būtinai turiu išsikepti varškėčių, nes tiesiog pasiilgstu to gardaus, kiek tąsaus blyno su grietine ir uogiene, yam yam yam! Kepant varškėčius kartais mėgstu vis paįvairinti ingredientų sąrašą, išbandyti kaip vienas ar kitas papildomas ingredientas keičia varškėčio skonį ir tekstūr...
2025-01-05

Tokie pietūs sužavės kiekvieną: puikiai tiks įsidėti į darbą

Net ir žiemą galima prisiminti Viduržemio jūros skonius. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai sotų ir skanų Viduržemio jūros dubenėlį. Viduržemio jūros dubenėliui reikės: Virtų kynva kruopų (bolivinės balandos) Keptos vištienos Salotų lapų Marinuotų mėlynųjų svogūnų Fetos sūrio Keptų paprikų Alyvuogių Keptų avinžirnių Alyvuogių aliejaus Gaminimo eigą ir daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
2025-01-05

Ši sriuba žiemą taps mėgstamiausia: vienos lėkštės nepakaks

Šį šeštadienį laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis įkvėpimo semiasi tikrais įvykiais paremto filmo „Banditas“. Įkvėpti šio filmo, jie parodys, kaip pasigaminti Kanados skoniais dvelkiančią žirnių sriubą. Jau šiandien TV3 žiūrovai turės progą pasinerti į kriminalinį pasaulį su filmu „Banditas“ (angl.
2025-01-04

Išdavė skaniausių bulvinių blynų receptą: „Neprašausite pro šalį“

„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ingredientų, tikrai niekada neprašausite pro šalį“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. 2 porcijoms reikės: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g triušienos juosmeninės dalies file;  2 kiaušinių; 1 a. š. džiovintų krapų; 1 a. š. džiovintų česnakų; druskos.
2025-01-04

Šis užkandis taps stalo puošmena: receptą įsidėmėkite

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkeinė parodė, kaip greitai pasigaminti labai gardų užkandį – jogurtinį kremą su lašiša. Reikės: 200 g kreminio sūrio 100 g graikiško jogurto sūdytos lašišos kaparėlių šviežių krapų Citrinos Gaminimo eiga: Kreminį sūrį gerai išmaišykite su jogurtu, masė turi būti vientisa ir glotni. Kremą sudėkite į lėkštę, o ant viršaus išdėliokite sūdytą lašišą, krapų šakeles, kaparėlius ir pabarstykite tarkuota citrinios žievele.
2025-01-04
REKLAMA
REKLAMA

Gerkite šį kokteilį rytais: žarnynas padėkos

„Skanių pusryčių, o gal kai kam greitai jau ir pietūs. Gerai dienos pradžiai puikiai tinka žvaliai nuteikiantis žaliasis kokteilis. Jis toks tirštas, kad gali būti net kabinamas šaukšteliu“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 2. Užtruksite iki 5 min. Reikės: 2 obuoliai; 1 bananas; 2 saujos špinatų; 1 a. š. kanapių branduolių; 1 a. š. chia sėklų.
2025-01-01

Šie užkandžiai per Naujus metus sužavės visus: ragina išbandyti

Sutikti Naujuosius metus su stilinga vakarėlio atmosfera ir prabangiais užkandžiais nereikalauja nei daug išlaidų, nei ilgų valandų virtuvėje. Prekybos tinklas „Iki“ dalijasi 5 išradingomis idėjomis, kaip vos iš kelių produktų sukurti užkandžius, kurie atrodys prabangiai, sužavės skoniu, bet bus lengvai ir paprastai paruošiami net paskutinę minutę. Pasilepinkite ir leiskite savo svečiams mėgautis švente, neatskleidžiant paslapties, kaip lengvai tokį prašmatnų rezultatą pasiekėte.
2024-12-30

Šis Naujų metų patiekalas plinta žaibiškai: ragina išbandyti

„Greitas užkandis žiūrint krepšinio rungtynes“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: 1 prancūziško batono (bagetės), kuri gali būti ir ne pirmo šviežumo, 5 v. š. alyvuogių aliejaus ar suminkštinto sviesto, 3- 4 česnako skiltelių, išspaustų šviežių smulkintų petražolių arba persilado ar itališkų žolelių prieskonių, tarkuoto fermentinio sūrio, druska ir pipirai pagal skonį.
2024-12-30

Šie suktinukai nuo Naujųjų metų stalo dings pirmi: turėkite receptą

„Dauguma Jūsų žinomų užkandžių pabodę ir norisi ko nors naujo??? Išbandykite lavašo suktinukus su kumpiu ir sūriu. Patiks tikrai visiems! Pamatysite“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė. 8 porcijos. Reikės: 2 didelių lavašo lakštų; 250 g kumpio; 1 agurko; 230 g kambario temperatūros kreminio sūrio (pvz.: „Philadelphia“); 5 valg.
2024-12-29

Ši Ingridos mišrainė idealiai tiks Naujiems metams: visi klaus recepto

„Soti, bet šiek tiek kitokia mišrainė su bulvėmis. Jai į draugiją pakviečiame dar ir grybų ir mišrainė suskamba visiškai naujomis natomis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 15 min. Reikės: 5 virtos bulvės; 1 virta morka; 1 st virtų miško grybų; 0,5 raudono svogūno; 1 v. š. obuolių acto; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; Šlakelis alyvuogių aliejaus; Majonezo pagal poreikį; Ryšulėlis krapų; Ryšulėlis svogūnų laiškų.
2024-12-28

Šis ėrienos paruošimo būdas taps tikru hitu šeimoje: apsilaižysite pirštus

Jau šį šeštadienį laidos „Gero savaitgalio recpetas“ vedėjai Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė-Bernatavičė kulinarinio įkvėpimo mėgins pasisemti iš juodojo humoro trilerio „Meniu“, kurį TV3 žiūrovai galės išvysti šiandien 22 valandą.
2024-12-28

Šis užkandis išgelbės užklupus netikėtiems svečiams: receptą išsisaugokite

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti pikantiškus sausainius. Šis užkandis patiks tiems, kurie nėra patys didžiausi smaližiai. Pikantiškiems sausainiams reikės: 100 g sviesto 100 g kietojo sūrio 120 g miltų 50 g čorizo dešros Gaminimo eiga: Kambario temperatūros sviestą išplakite. Čorizo dešrą smulkiai supjaustykite, sūrį sutarkuokite stambesne tarka. Berkite likusius ingredientus ir gerai išmaišykite.
2024-12-28

Atrado tobulą mišrainę Naujiems metams: vienas, du ir yra

„Skanios, sočios, su tokia gaivia rūgštele. Su duonos riekele – puikus pietų dėžutės ar vakarienės variantas. O galbūt pasinaudosite idėja šventiniam stalui“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.  Porcijos 4. Užtruksite apie 20 min. Reikės: 2 virti kiaulių liežuviai; 4 marinuoti agurkai; 200 g marinuotų pievagrybių; 1 poras; 1 morka; 1 svogūnas; Šlakelis aliejaus; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; 2 – 4 v. š. majonezo.
2024-12-26

Atrado geresnį baltos mišrainės receptą: naudoja 1 slaptą ingredientą

„Mišrainės man patinka dėl daugelio priežasčių. Jų variantų yra apstu, galima sunaudoti likučius, greitai sumaišoma. Jas galima valgyti ir ryte, per pietus ir vakare... Šiandien dalinuosi sveikesne baltos mišrainės versija, tik vietoj bulvių kitas slaptas ingredientas“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-12-25

Paprasta ir labai skanu: šis ledų desertas sužavės kiekvieną

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai skanius naminius pistacijų ledus. Šiems ledams nereikia nė žiupsnelio cukraus, o geriausia dalis, kad ledams pagaminti prireiks tik 3 ingredientų. Paprasčiau ir būti negali. Pistacijų ledams reikės: 500 g grūdėtos varškės 100 g išlukštentų kepintų pistacijų (be druskos) Kelių šaukštų medaus Gaminimo eiga: Į elektrinį trintuvą sudėkite indelį grūdėtos varškės, pistacijas ir medų.
2024-12-25

Ši silkė šventėms tapo tikru atradimu: paruošite turbo greičiu

„Tikras šventinis tendemas mano lėkštėje: silkė, burokėliai ir grybai. Tikrai šį užkandį ruošiu ir Kūčių vakarienei. Man patinka Kūčių vakarienei paruošti po nedaug, bet bent kelis skirtingus pagardus su silke. Vienas iš jų tikrai bus su keptais burokėliais ir kelmučiais. O kaip paruošta silkė Jums yra skaniausia?“ – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 2-3. Užtruksite apie 10 min.
2024-12-24

Šis išskirtinio pyrago receptas plinta žaibiškai: nuo stalo dings net nespėjus nufotografuoti

Jau pradėjote ieškoti Kalėdomis kvepiančių receptų? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi, ką pasiūlyti. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė kaip pagaminti išskirtinį pyragą, kuris ne tik gražiai atrodys ant stalo, bet ir į namus atneš kalėdinės dvasios.
2024-12-24

Vytaras Radzevičius ragina tokią silkę gaminti šventėms: skonis nustebins ne vieną

Šurmulys, automobilių spūstys ir paskutinių dovanų paieškos karštligė – toks kartais būna kalėdinis laikotarpis. Sulėtinti tempą ir pajusti tikrąją šventinę dvasią dažnai pavyksta tik tada, kai susėdame prie Kūčių stalo. Vis dėlto, skubėdami dažnai nespėjame iki galo apgalvoti Kūčių stalo patiekalų, todėl ir tai kartais gali tapti paskutinės minutės rūpesčiu.
2024-12-23

Šį gėrimą per Kūčias turite vartoti patį paskutinį: to nežino daugelis lietuvių

Kai ant gausaus Kūčių vakarienės stalo nukrauti unikalūs šeimos receptai, o iškilmingoms Kalėdų vaišėms ruošiami ypatingi patiekalai – paragauti norisi visko. Dažnas, norėdamas įvertinti ir savo, ir artimųjų pastangas pasiduoda instinktams, kurie įveikia valią, o vakaras netrukus tampa persivalgymo švente.
2024-12-23

Šie pyragėliai su grybais taps Kūčių pažiba: nustebinkite visą šeimyną

„Skanūs šie pyragėliai ir šilti, ir šalti. Puikiai jie tiktų ir Šv. Kūčių vakarienei“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 6. Užtruksite apie 30 min. Reikės: Mielinė sluoksniuota tešla; Pora saujų džiov. baravykų; 2 morkos; 1 svogūnas; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; Šlakelis aliejaus; Žiupsnis džiov. čiobrelio; Kiaušinis, aptepti; Sezamo sėklų, pabarstyti. Grybus užpilame karštu vandeniu ir paliekame brinkti.
2024-12-23

Šią mišrainę išmokė gaminti močiutė: receptas pravers Kalėdoms

„Tai mano močiutės receptas, kurį aš šiek tiek pakeičiau, nes vietoj svogūno naudojau porą“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Reikės: 1 didelė rūkyta vistienos kulšelė; 2 rauginti agurkai; 1 poras; 2 šaukštai kons. kukurūzų; žiupsnelis druskos; žiupsnelis baltų maltų pipirų; 1-2 šaukštai majonezo. Vištieną nukauliname ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Agurkus supjaustome kubeliais, porus – pusžiedžiais. Visus produktus sudedame į dubenį ir išmaišome.
2024-12-22

Ši silkė pataluose taps švenčių hitu: išbandykite patys

„Kalėdų stalo neįsivaizduoju be baltos mišrainės ir silkės pataluose. Kas Jums būtina ant šventinio stalo? Galbūt turite kažkokių tradicijų? O aš kadangi užkandį su silke ruošiau šventiniams pietums, tai gaminau konditeriniame žiede viską sluoksniuodama ir suformuodama bokštą“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 10 min.
2024-12-21

Kūčiukai, kuriais mėgausitės be sąžinės graužaties: sveikesnė versija papuoš kiekvieną stalą

Nors Kūčias švenčiame visi, kiekvienuose namuose jos yra skirtingos. O taip pat vis dažniau skiriasi ir šventiniai patiekalai. Kol vieni lieka ištikimi tradicijoms, kiti vis drąsiau įsileidžia ir naujus ar netradicinius skonius. Visgi kūčiukai – tai, kas dažniausiai be išimties puikuojasi ant kiekvieno stalo. O ar esate kada bandę juos pasigaminti patys? Būtent tam pakvies šio sekmadienio TV3 laida „La maistas. Iššūkis“. Kūčiukai mėgstami ne tik savo skoniu – įdomi ir jų istorija.
2024-12-20

Atrado geresnį baltos mišrainės receptą: išbandę gaminsite tik taip

Ieškote idėjų šventiniam stalui? Dalijamės dietistės Vaidos Kurpienės, tinklaraščio sulieknek.lt autorės baltos mišrainės su salieru ir alyvuogėmis receptu. Reikės: 90 g saliero šaknies; 70 g morkų; 1 kiaušinio; 50 g šviežio agurko; 40 g rauginto agurko; 30 g žaliųjų alyvuogių; 2 a. š. graikiško jogurto; 1 a. š. garstyčių. Salierą ir morkas iškepame orkaitėje ir atvėsiname. Kiaušinį išverdame.
2024-12-20

Taip ruoštas liežuvis per šventes sužavės visus: išbandykite receptą

Tradiciniai patiekalai vis dar neatsiejami nuo lietuviško kalėdinio stalo: ant jo dažnai puikuojasi silkė su pagardais, balta mišrainė ar virtas liežuvis. Pastarasis, nors ir laikomas subproduktu, laikui bėgant tapo tikru delikatesu. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pastebi, kad pirkėjai kalėdiniam stalui labiausiai ieško tradicinių lietuviškų patiekalų, padedančių išlaikyti ilgametes tradicijas, rašoma pranešime spaudai.
2024-12-19

Ši mišrainė taps švenčių stalo pažiba: skonis nepakartojamas

Ieškote idėjų, ką padėti ant šventinio stalo? Dalijamės su jumis tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorės Dalios karališkos mišrainės su raudona žuvimi ir ikrais receptu. Šiai karališkai mišrainei reikės: 200 gr. karštai rūkytos lašišos, 2 virtų bulvių, 100 gr. fermentinio sūrio, 3 kiaušinių, 1 virtos morkos (nebūtinai), mažas indelis raudonos ikros (rinkitės kokybiškesnę tirštą ikrą), petražolių arba krapų, pipirų mišinio, majonezo.
2024-12-19

Kitokios anties šventėms nebenorėsite: šį receptą kartosite kasmet

Žiemai įsibėgėjus, pasiilgstame ryškių spalvų ir gaivių skonių, todėl parduotuvėje retai praeiname pro mandarinus. Neapsieiname be jų ir per šventes: sultingieji mandarinai būna geriausias desertas po sunkesnių patiekalų. Kadaise neregėti europiečiams vaisiai atkeliavo iš Kinijos ir gana greitai išpopuliarėjo kitose šalyse. Mandarinas iki šiol turi simbolinę reikšmę kinų tradicijose.
2024-12-18

Atrado tobulą pyragą šventėms: visi klaus recepto

„Sakoma, kad pirma emocija mus pasiekia kažką pamačius. Jau vėliau seka kvapas ir skonis. Šis keksas mane sudomino savo pjūvio vaizdu. Jame labai gražiai matėsi žalių cukinijų ir apelsinų žievelių miniatiūriniai gabaliukai drėgnoje, bet tikrai labai gerai iškilusioje tešloje. Na, tiesiog tas matytas vaizdas nuotraukoje mane iš tiesų užbūrė. Tik kepiau aš šį keksą su mūsų išauginta cukinija, tad tos plonos žalios žievelės spalvos pas mane nesimatė tiek daug.
2024-12-18

Šis silkės receptas šventėms plinta žaibiškai: neišbandyti būtų nuodėmė

„Net neabejoju, kad visi esate girdėję, kad šv. Kučių vakarą tvarte gyvenantys naminiai gyvūnai prakalba. Bet ar jūs girdėjote, kad tuo metu silkės vaikšto po barus? Ir jos ten ne tik vaišinasi stipriaisiais gėrimais, jos juose tiesiog plaukioja... Netikite ar negirdėjote???“ – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Saldi, stipri garstyčių silkė su dūminiu viskiu.
2024-12-17

Atrado geriausią varškėčių receptą: išeina minkšti ir purūs

Savaitgalį siūlome išbandyti tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorės Ilonos varškėčius, kurie tikrai nepaliks abejingų dėl savo skonio ir purumo. Ingredientai varškėčiams: 400 gr varškės; 2 kiaušiniai; 1 stiklinė miltų; druskos; aliejaus kepimui. Į varškę įmušti išplaktus kiaušinius, suberti miltus, druską ir šaukštu gerai išsukti. Sutepti rankas aliejumi, imti po šaukštą tešlos ir formuoti apvalų varškėtuką. Kepti keptuvėje ant aliejaus.
2024-12-15

Paprasti ir sotūs pietūs abejingų nepaliks: puikiai tiks įsidėti į darbą

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai sotų ir skanų lietuviškų daržovių dubenėlį. Vieną dieną skyrus laiko pakepinti įvairioms daržovėms, visą likusią savaitę tokį ar panašų dubenėlį pasigaminsite vos per kelias minutes.
2024-12-15

Šis patiekalas taps favoritu: patiks visiems

TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti jautienos befstrogeną ir labai skanią, kiek neįprastą, bulvių košę. „Atšalus orams nėra nieko geriau už sotų, skanų troškinį“, – sako kulinarė.
2024-12-15

Turbo greiti bulviniai blynai pagal Ingridą: skonis vertas 10 balų

„Mes esame tikri bulvių mėgėjai. Ir į savaitę bent kartą mielai valgome tik bulvinius patiekalus. O jūs mėgstate bulves?“ – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min. Reikės: 1 kg bulvių; 2 kiaušiniai; 1 svogūnas; Žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. bulvių prieskonių; Druskos, pagal skonį; Aliejaus, kepimui pagal poreikį; Grietinės, pagal poreikį. Bulves ir svogūną nulupame. Sutarkuojame bulvių tarkavimo mašina.
2024-12-14

Šis lašišos paruošimo būdas – išskirtinis: nepamirškite išsisaugoti šventėms

Ieškote kaip įdomiau patiekti žuvį? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ siūlo išbandyti lašišos vokelyje receptą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti neįprastai atrodantį patiekalą, kuris puikiai tiks ir artėjančioms šventėms.
2024-12-14

Šiuos ledus pagaminsite vos iš 3 ingredientų: patiks visiems

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai skanius naminius vyšnių ledus. Šiems ledams nereikia nė žiupsnelio cukraus, o geriausia dalis, kad ledams pagaminti prireiks tik 3 ingredientų. Paprasčiau ir būti negali. Vyšnių ledams reikės: 500 g grūdėtos varškės Saujos šaldytų vyšnių 2 bananų Gaminimo eiga: Į elektrinį trintuvą sudėkite indelį grūdėtos varškės, vyšnias ir bananus. Viską sutrinkite iki vientisos masės ir supilkite į indą.
2024-12-14

Taip gaminta silkė taps švenčių pažiba: visi klaus recepto

Iki svarbiausių metų švenčių likus visai nedaug, daugelis suka galvą, ką šiemet paruošti brangiausiems žmonėms. Į pagalbą atskuba populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių lietuviškų tradicijų įkvėpti receptai padės Kūčioms pasiruošti lengviau, taupant ne tik pinigus, bet ir laiką – „Iki“ pranešime spaudai blogerė netgi dalijasi savo pirkinių sąrašu.
2024-12-13

Išsisaugokite šį tinginių receptą Kalėdoms: nuo stalo dings žaibiškai

Jau pradėjote ieškoti Kalėdomis kvepiančių receptų? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi, ką pasiūlyti. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pagaminti itin greitą desertą su mandarinais, kuris ne tik gražiai atrodys ant stalo, bet ir į namus atneš kalėdinės dvasios.
2024-12-13

Ši mišrainė per šventes taps stalo karalienė: visi klaus recepto

„Mane labai suintrigavo Bolivinės balandos ir karšto rūkymo skumbrės derinys. Jei Bolivinė balanda būtų pateikta su mėsa ar daržovėmis, kažkaip net neabejočiau deriniu, kad skanu. Bet rūkyta žuvis?... Smalsumas nugalėjo ir jau dabar išbandžiusi šias salotas su aliejumi ir su majonezu, galiu drąsiai jas jums rekomenduoti. Su kuo skaniau, nežinau. Gal su aliejaus užpilu. Bet pasirinkimas jums.
2024-12-13

Šis kiaulienos patiekalas nuo stalo dings akimirksniu: neišbandyti būdų nuodėmė

Ieškote naujų skonių vakarienės ar pietų stalui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ siūlo išbandyti šį receptą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti lietuvišką Azijos virtuvės pažibos variaciją – teriyaki kiaulieną.
2024-12-11

Atskleidė skaniausią orkaitėje keptos lašišos receptą: išbandykite

„Tikriausiai paprasčiau nebūna. Nei daug puodų ar keptuvių, nei jų plovimo pavalgius. Net ir rašyti nelabai yra ką“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: lašišos file su oda arba lašišinio upėtakio, prieskonių žuviai, bulvių,  1/2 v. š. lydyto sviesto. Atrodo tik tiek.
2024-12-11

Jei nebežinote, ką įdėti į priešpiečių dėžutę, šis receptas kaip tik jums: patiks visai šeimai

Pabodo viskas, ką įprastai dedate į priešpiečių dėžutę? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ siūlo išbandyti šį užkandžio receptą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti greitą ir labai skanų užkandį, kuris patiks visai šeimai, o ypač vaikams.
2024-12-10

Šis patiekalas taps švenčių hitu: pabandę kartoja kasmet

„Man labai patiko šios nepaprastai gaivios ir lengvos lašišos salotos. Tai buvo vienas iš ukrainiečių gaminamų patiekalų. Praėjus savaitei aš jau svajojau apie jas vėl. Troškau pajusti tą nuostabų švelniai juntamą citrinos žievelės lengvą poskonį, susipynusį su obuolių ir lašišos skoniu. Patogu, kad šias salotas galima paruošti iš keptos ar troškintos lašišos likučių“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: 200 gr. keptos ar troškintos lašišos, 110 gr.
2024-12-10

Per Kalėdas visi girs šią mišrainę: užsirašykite receptą

Kalėdos nenumaldomai artėja, o jeigu ieškote idėjų, kuo papuošti šventinį stalą, dalinamės su jumis tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorės mišrainės „Ananasas“ su vištiena receptu. Jums reikės: 250 gr. keptos vištienos, 100 gr. fermentinio sūrio, 2 virtų kiaušinių, 100 gr.
2024-12-09

Atrado geriausią sūdytos lašišos receptą: paragavus norisi kartoti

„Aš dažnai lašišą sūdau užpildama šiek tiek konjako ar viskio. Gėrimų spintoje iš stiprių gėrimų radau tik grappos  ir džino. Man pasirodė, kad džinas kaip tik bus tas gėrimas tinkantis ne tik kokteiliams gaminti, bet ir lašišai sūdyti. Tikrai neapsirikau. Lašiša gavosi labai švelnaus skonio. Druskos lašišai aš visada naudoju nedaug. Šiek tiek daugiau, nei barstant ant kepamos ar troškinamos žuvies. Tas šiek tiek – tai, dvigubai daugiau nei reikėtų.
2024-12-08

Puiki idėja savaitgalio pietums: sotus apkepas patiks net patiems išrankiausiems

Šilumai per daug nelepinant, vis daugiau laiko praleidžiame namie. Jeigu pasiilgote jaukaus ir šildančio maisto, tačiau nuolat sukate galvą, ką pasigaminti pietums ar vakarienei – būtina išmėginti tradicinį Jungtinės Karalystės patiekalą Šepardo pyragą, lietuviškai dar vadinamą piemenėlių apkepu. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė receptą, kuris nereikalauja įmantrių ingredientų, tačiau patiks net patiems išrankiausiems valgytojams.
2024-12-08
Į viršų