„Šviežia žuvis yra nuostabi tuo, kad ją skaniai pagaminti reikia labai nedaug. Svarbu, kad ji būtų tikrai šviežia ir gerai išvalyta. Susidraugavau su pardavėjomis žuvies skyriuje – keletas draugiškų pasisveikinimų ir paprastų pašnekesių, ir jos mielai pataria, kurią žuvį geriau rinktis“, - pasakoja puikiai maistą išmananti Gintarė.
Vilkešerį išvalyti paprasta – paprašyti žuvies skyriuje, kad tai padarytų už jus, arba tuo pasirūpinti savo virtuvėje. Jeigu valote vilkešerį patys, tereikia išskrosti, išvalyti ir pašalinti žiaunas.
Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, į vidų įdėkite šviežių čiobrelių, keletą griežinėlių citrinos ir žiupsnelį druskos. Vilkešeris yra jūrinė žuvis – ji pasiima druskos tiek, kiek reikia.
Ingredientai:
* 1 vilkešeris * 800 g šaldytų žirnelių (įprasta pakuotė) * Saujelė šviežio (arba džiovinto) čiobrelio * Citrina * Sauja šviežių mėtų * Druska ir pipirai * 2 šaukštai sviesto
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pašlakstykite skardą trupučiu aliejaus, kad žuvis nepriliptų. Kepkite 20 minučių. Jeigu nesate tikri, ar žuvis iškepusi, įsmeikite šakutę ties stuburu ir pamėginkite atskirti: jeigu žuvytė nuo stuburo lengvai atsiskiria, vadinasi ji jau iškepusi.
Kol žuvis kepa paruoškite garnyrą: žaliųjų žirnelių ir šviežių mėtų piure. Įkaitinus puodą, ištirpinkite sviestą, suberkite šaltus žirnelius, druskos pagal skonį. Uždenkite puodą ir leiskite žirneliams pasitroškinti, kol kepa žuvis (apie 20 minučių).
Nukelkite žirnelius nuo ugnies, suberkite suplėšytą saują šviežių mėtų, žiupsnelį šviežiai maltų pipirų ir viską sutrinkite smulkintuve.