• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Atvyksta kompanija draugų į svečius, norisi juos kažkuo skaniu pavaišinti, tuo pačiu neruošiant įpareigojančios vakarienės su balta staltiese nuklotu stalu ir begale įmantrių patiekalų. Ką daryti? Pamenu, besiruošdama vienai gimtadienio šventei, pasikviečiau būrį draugų jaukiai ir smagiai vakarienei namuose.

 Atvyksta kompanija draugų į svečius, norisi juos kažkuo skaniu pavaišinti, tuo pačiu neruošiant įpareigojančios vakarienės su balta staltiese nuklotu stalu ir begale įmantrių patiekalų. Ką daryti? Pamenu, besiruošdama vienai gimtadienio šventei, pasikviečiau būrį draugų jaukiai ir smagiai vakarienei namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuomet begalvojant apie tai, kuo juos nustebinti, sugalvojau, jog gaminsiu viską, kas valgoma rankomis. Išsprendžiau erdvės trūkumo klausimą, nes didelio stalo, prie kurio galėčiau visus susodinti, neturėjau. Taip tarp kitų patiekalų gimė ir aštrių, pikantiškų vištienos sparnelių receptas.

REKLAMA

Patiekalas susilaukė daug dėmesio ir greitai visas dubuo ištuštėjo. Kaip viena draugė pavadino – „valgosi kaip „siemkės“. Smagu tai, kad nereikia per daug sukti galvos. Idealu, jei apie šį patiekalą pagalvojote iš anksto – kuo ilgiau marinuojami sparneliai, tuo labiau persismelkia marinato skoniais.

Idealiam skoniui užmarinuokite iš vakaro, tačiau puikiai išsisuksite ir su trumpesniu – keleto valandų marinavimo laiku. Man pačiai tai itin įdomus iššūkis – paruošti tobulą patiekalą iš mėsos, vadovaujantis prisiminimais apie jos skonį. Pasikliauju ragaujančiųjų atsiliepimais ir tobulinu ingredientų proporcijas kitiems kartams.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo metu pasikliauju uosle, tekstūra ir prisiminimu, kaip gamindavau anksčiau, kai vištiena buvo dažnas svečias ant pietų ar vakarienės stalo. Ingredientai:

* 1 kg vištienos sparnelių * 2 česnakai * 2-3 šaukštai sojų padažo * 1-2 šaukštai medaus * 3-5 šaukštai alyvuogių aliejaus * Maltos aitriosios paprikos, kajeno arba čili pipirų pagal skonį * 1 šaukštelis cinamono

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsargiai su druska. Patikrinkite, kiek sūrus sojos padažas prieš naudojant druską. Nulupkite česnaką ir smulkiai sukapokite, sumaišykite visus ingredientus. Gerai išmaišius, supilkite ant sparnelių, gerai išmaišykite rankomis, kad mėsytė įsitrintų marinatu ir palaikykite šaldytuve nuo keleto valandų iki paros.

Puikiai maišymui tinka kepimo maišas – supylus marinatą ir sudėjus vištieną gerai papurtykite, paminkykite rankomis, jų nesutepdami. Jeigu turimam vištienos kiekiui marinato mažokai, proporcingai padauginkite visų ingredientų. Nepersistenkite su medumi ir cinamonu – jie turi suteikti subtilų skonį mėsai, nepaverčiant jos desertu! Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite 20-30 minučių, kartą apverčiant ar marinatu palaistant sparnelius, kol gražiai apskrus ir plutelė taps traški. Skanaus!

Autorė Gintarė Bėtaitė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų