Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

1 kg mėsos (stirnienos arba šernienos išpjovos);
3 vidutinio dydžio svogūnai;
4 kiaušiniai;
1 kg miltų;
2 stiklinės šalto vandens;
1 šaukštelis cukraus;
druskos;
pipirų ir raudonėlių pagal skonį.

Gaminimas

Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes ji sutraiško produktus.) Įberkite druskos, pipirų, džiovintų raudonėlių, įplakite 2 kiaušinius. Įdarą gerai išmaišykite. Paruoškite tešlą. Gerai išmaišę miltus su vandeniu ir 2 plaktais kiaušiniais, žiupsneliu cukraus bei druskos, minkykite tešlą negailėdami jėgų. Medinę lentelę arba darbastalį apibarstykite miltais, kočėlu plonai iškočiokite tešlą ir apversta stikline įspauskite miltinių skritulių. Į apskritimus dėkite mėsos įdaro, dailiai užsukite kraštelius ir paruoštus koldūnus sudėkite į padėklą. Beje, koldūnai turi būti maži, vieno kąsnio. Jų negalima pjaustyti, nes sultinys į lėkštę išbėgs. Užvirinkite puode vandenį, pasūdykite ir sudėkite koldūnus. Vandens turi būti daug, kitaip koldūnai sulips. Kai koldūnai puode iškils į verdančio vandens paviršių, pavirkite 7-10 minučių. Patiekite su grietine arba su spirgučių ir grybų padažu. Maži koldūnai burnoje tirpte tirps, perkandus, sultinys maloniai pasklis po gomurį. Prie žvėrienos koldūnų labai tiktų bokalas šalto alaus.

Gairės: Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa, stirnienos išpjova, svogūnai, kiaušiniai, druska, pipirai.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Stirnienos kepsnys
Triušienos guliašas su daržovėmis
 
 
 
Keksiukai su porais ir kumpiu

Keksiukai su porais ir kumpiu

1 1 1 2 2

 

Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba...

Gairės: Graikiškas jogurtas, grietinė, sviestas, kepimo milteliai, kiaušinis, rūkytas kumpis, miltai, pora, tarkuotas sūris.

 
Jūros lydeka su

Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis

2 2 2 2 2

 

Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą...

Gairės: grietinėlė, jūros lydekos filė, kiaušinis, žuvies prieskoniai, sūrio lazdelės.

 
Makaronai su dilgėlių pesto

Makaronai su dilgėlių pesto

2 2 2 2 2

 

Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas...

Gairės: aliejus, česnakas, citrina, dilgėlių lapai, fermentinis sūris, saulėgrąžos, Spagečiai.

 
Lazanija su špinatais ir varške

Lazanija su špinatais ir varške

2 2 2 2 2

 

Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi...

Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronų lakštai, pienas, špinatai, sviestas, svogūnas, varškė.

 
Kimšti vištienos ketvirčiai

Kimšti vištienos ketvirčiai

2 2 2 2 2

 

Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,...

Gairės: česnakas, prieskoniai, vištienos faršas, vištienos ketvirčiai.

 
Spageti su troškintomis dešrelėmis

Spageti su troškintomis dešrelėmis

1 1 1 1 2

 

Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir...

Gairės: grietinė, pieniškos dešrelės, ridikėliai, spageti, svogūnas, svogūno laiškai, tomato padažas.

 
Kepsniai iš faršo

Kepsniai iš faršo

2 2 2 2 2

 

Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus...

Gairės: faršas, kiaušinis, mėsa, faršo prieskoniai, džiūvėsėliai, krakmolas, grietinė, pomidorai, fermentinis sūris, majonezas, krienai.

 
Širdelių guliašas

Širdelių guliašas

2 2 2 2 2

 

Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir...

Gairės: actas, buljonas, grikiai, kalakutienos šidis, krapai, petražolės, sviestas.

 
Bulvių apkepas su kumpiu

Bulvių apkepas su kumpiu

2 2 2 2 2

 

Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad...

Gairės: bulvės, kiaušiniai, olandiškas sūris, rūkytas kumpis su lašiniais, svogūnai.

 
Gardžios keptos bulvės

Gardžios keptos bulvės

2 2 2 2 2

 

Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,...

Gairės: agurkas, bulvės, česnakas, prieskoniai, svogūnas.

 
Makaroniukai

Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais

2 2 2 2 2

 

Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti...

Gairės: česnakas, užplikomi makaronai, virti kiaušiniai, majonezas.

 
Išsigandęs plovas

Išsigandęs plovas

2 2 2 2 2

 

Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos...

Gairės: ryžiai, kiaulienos kumpis, morkos, svogūnai, česnakas, raudonoji paprika, druska, karis, prieskoniai plovui, aliejus.

 
Pamorkavęs šampiukų troškinys

Pamorkavęs šampiukų troškinys

2 2 2 2 2

 

Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į...

Gairės: morka, šampinjonas, česnakas, druska, svogūnai.

 
Baltieji ryžiai gardinti vynu

Baltieji ryžiai gardinti vynu

2 2 2 2 2

 

Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame...

Gairės: alyvuogių aliejus, apvalieji Risotto ryžiai, baltasis vynas, daržovių sultinys, sūris, svogūnas, vanduo.

 
Farširuotas karpis

Farširuotas karpis

1 1 1 1 2

 

Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti...

Gairės: česnakas, karpis, kiaušinis, manų kruopos, morka, svogūnas, žuvies prieskoniai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų