Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa
- Ingredientai
1 kg mėsos (stirnienos arba šernienos išpjovos);
3 vidutinio dydžio svogūnai;
4 kiaušiniai;
1 kg miltų;
2 stiklinės šalto vandens;
1 šaukštelis cukraus;
druskos;
pipirų ir raudonėlių pagal skonį.- Gaminimas
-
Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes ji sutraiško produktus.) Įberkite druskos, pipirų, džiovintų raudonėlių, įplakite 2 kiaušinius. Įdarą gerai išmaišykite. Paruoškite tešlą. Gerai išmaišę miltus su vandeniu ir 2 plaktais kiaušiniais, žiupsneliu cukraus bei druskos, minkykite tešlą negailėdami jėgų. Medinę lentelę arba darbastalį apibarstykite miltais, kočėlu plonai iškočiokite tešlą ir apversta stikline įspauskite miltinių skritulių. Į apskritimus dėkite mėsos įdaro, dailiai užsukite kraštelius ir paruoštus koldūnus sudėkite į padėklą. Beje, koldūnai turi būti maži, vieno kąsnio. Jų negalima pjaustyti, nes sultinys į lėkštę išbėgs. Užvirinkite puode vandenį, pasūdykite ir sudėkite koldūnus. Vandens turi būti daug, kitaip koldūnai sulips. Kai koldūnai puode iškils į verdančio vandens paviršių, pavirkite 7-10 minučių. Patiekite su grietine arba su spirgučių ir grybų padažu. Maži koldūnai burnoje tirpte tirps, perkandus, sultinys maloniai pasklis po gomurį. Prie žvėrienos koldūnų labai tiktų bokalas šalto alaus.
Gairės: Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa, stirnienos išpjova, svogūnai, kiaušiniai, druska, pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Kotletukai troškinti morkose
Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... |
Keptas jautienos sultingas kumpis
Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |
Kepta kiaulės karka
Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |
Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais
Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |
Farširuota paprika
Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |
Pievagrybiais įdarytas karpis
Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |
Vištiena mandarinų apklote
Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |
Vištienos file agurkėlių apklote
Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |
Vištienos kepsnys
Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |
Bulvių apkepėlė
Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |
Pyragas su mesa ir brokoliais
Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |
Sparneliai meduje
Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |
Pikantiški grybai
Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |