Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

1 kg mėsos (stirnienos arba šernienos išpjovos);
3 vidutinio dydžio svogūnai;
4 kiaušiniai;
1 kg miltų;
2 stiklinės šalto vandens;
1 šaukštelis cukraus;
druskos;
pipirų ir raudonėlių pagal skonį.

Gaminimas

Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes ji sutraiško produktus.) Įberkite druskos, pipirų, džiovintų raudonėlių, įplakite 2 kiaušinius. Įdarą gerai išmaišykite. Paruoškite tešlą. Gerai išmaišę miltus su vandeniu ir 2 plaktais kiaušiniais, žiupsneliu cukraus bei druskos, minkykite tešlą negailėdami jėgų. Medinę lentelę arba darbastalį apibarstykite miltais, kočėlu plonai iškočiokite tešlą ir apversta stikline įspauskite miltinių skritulių. Į apskritimus dėkite mėsos įdaro, dailiai užsukite kraštelius ir paruoštus koldūnus sudėkite į padėklą. Beje, koldūnai turi būti maži, vieno kąsnio. Jų negalima pjaustyti, nes sultinys į lėkštę išbėgs. Užvirinkite puode vandenį, pasūdykite ir sudėkite koldūnus. Vandens turi būti daug, kitaip koldūnai sulips. Kai koldūnai puode iškils į verdančio vandens paviršių, pavirkite 7-10 minučių. Patiekite su grietine arba su spirgučių ir grybų padažu. Maži koldūnai burnoje tirpte tirps, perkandus, sultinys maloniai pasklis po gomurį. Prie žvėrienos koldūnų labai tiktų bokalas šalto alaus.

Gairės: Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa, stirnienos išpjova, svogūnai, kiaušiniai, druska, pipirai.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Stirnienos kepsnys
Triušienos guliašas su daržovėmis
 
 
 
Aštri mėsytė

Aštri mėsytė

2 2 2 2 2

 

Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o...

Gairės: aliejus, bulvės, fermentinis sūris, kiaulienos kumpis, maggi idea makaronams, morkos, vanduo.

 
Įdaryti vamzdiniai makaronai

Įdaryti vamzdiniai makaronai

2 2 2 2 2

 

Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome...

Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronai cannelloni, šaldyti ir smulkinti špinatai, sviestas, vištienos faršas.

 
Plovas

Plovas

1 1 1 2 2

 

Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi...

Gairės: aliejus, Kiauliena, morkos, ryžiai, svogūnas.

 
Sojos užkepėlė

Sojos užkepėlė

2 2 2 2 2

 

Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą...

Gairės: fermentinis sūris, kiaušiniai, morkos, sojos paplotėliai.

 
Baklažanų bokšteliai

Baklažanų bokšteliai

2 2 2 2 2

 

Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug...

Gairės: Baklažanas, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, malta vištiena, morka, petražolės, pomidorų padažas, svogūnas.

 
Saldūs bulviniai kleckučiai

Saldūs bulviniai kleckučiai

2 2 2 2 2

 

Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali...

Gairės: aguonos, cukrus, kiaušinio trynys, miltai, natūralus jogurtas, virtos bulvės.

 
Guliašas pagal mamą

Guliašas pagal mamą

2 2 2 2 2

 

Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite...

Gairės: aliejus, grietinė, kiaulienos sprandinė, miltai, sultinys.

 
Kotletai su grybais ir česnakais

Kotletai su grybais ir česnakais

2 2 2 2 2

 

Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali...

Gairės: česnakas, druska, pipirai, džiovintas raudonėlis, džiūvėsėliai, karis, kiaušinio trynys, krakmolas, malta mėsa, pievagrybiai.

 
Debesėliai

Debesėliai

2 2 2 2 2

 

Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į...

Gairės: cukraus pudra, kepimo milteliai, kiaušiniai, krakmolas, miltai.

 
Makaronų apkepėlė

Makaronų apkepėlė

2 2 2 2 2

 

Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir...

Gairės: česnakas, fermentinis sūris, grietinė, pienas, Canelonni, malta vištiena, pievagrybiai, pomidoras, svogūnas, vištienos prieskoniai, prieskoninės žolelės.

 
Virtinukai su mėsa

Virtinukai su mėsa

1 1 1 1 1

 

Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po...

Gairės: kiaušinis, miltai, faršas, vanduo, sviestas, grietinė.

 
Mėsytė kebabams

Mėsytė kebabams

2 2 2 2 2

 

Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams....

Gairės: Sprandinės mėsa, prieskoniai kepsniui, majonezas.

 
Troškinta vištiena su daržovėmis

Troškinta vištiena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos...

Gairės: bulvės, morkos, virta vištiena, žiedinis kopūstas.

 
Troškinys ir sriuba viename

Troškinys ir sriuba viename

2 2 2 2 2

 

Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais...

Gairės: bulvės, Kiauliena, morkos, petražolės, grietinė, pomidorų padažas.

 
Šilkiniai kukuliai

Šilkiniai kukuliai

2 2 2 2 2

 

Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite....

Gairės: bulvės, kiaušinis, krakmolas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų