Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa
- Ingredientai
1 kg mėsos (stirnienos arba šernienos išpjovos);
3 vidutinio dydžio svogūnai;
4 kiaušiniai;
1 kg miltų;
2 stiklinės šalto vandens;
1 šaukštelis cukraus;
druskos;
pipirų ir raudonėlių pagal skonį.- Gaminimas
-
Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes ji sutraiško produktus.) Įberkite druskos, pipirų, džiovintų raudonėlių, įplakite 2 kiaušinius. Įdarą gerai išmaišykite. Paruoškite tešlą. Gerai išmaišę miltus su vandeniu ir 2 plaktais kiaušiniais, žiupsneliu cukraus bei druskos, minkykite tešlą negailėdami jėgų. Medinę lentelę arba darbastalį apibarstykite miltais, kočėlu plonai iškočiokite tešlą ir apversta stikline įspauskite miltinių skritulių. Į apskritimus dėkite mėsos įdaro, dailiai užsukite kraštelius ir paruoštus koldūnus sudėkite į padėklą. Beje, koldūnai turi būti maži, vieno kąsnio. Jų negalima pjaustyti, nes sultinys į lėkštę išbėgs. Užvirinkite puode vandenį, pasūdykite ir sudėkite koldūnus. Vandens turi būti daug, kitaip koldūnai sulips. Kai koldūnai puode iškils į verdančio vandens paviršių, pavirkite 7-10 minučių. Patiekite su grietine arba su spirgučių ir grybų padažu. Maži koldūnai burnoje tirpte tirps, perkandus, sultinys maloniai pasklis po gomurį. Prie žvėrienos koldūnų labai tiktų bokalas šalto alaus.
Gairės: Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa, stirnienos išpjova, svogūnai, kiaušiniai, druska, pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Vištienos kepsnys ''ZARA''
Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... |
Įdarytos vištienos kulšelės su faršu
Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą... |
Žuvies filė ,,pataluose"
Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų.... |
Pievagrybių užkepėlė
Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar... |
Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome... |
Kalakutiena su daržovėmis
Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir... |
Atominis troškinys
Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka... |
Troškinti vištų skrandukai
Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius).... |
Lydekai paliepus
Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei... |
Kepta menkė tešloje
Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,... |
Namie kepta pica
Sviestą išlydome, visus produktus suminkome ir iškočiojame norimą pagrindą. Ant iškočioto picos... |
Pica "Havajų"
Užsiminkome mielinę tešlą ir paliekame, kad pakiltų. Tada ją perminkome ir plonai iškočioję dedame į... |
Bulviniai blynai su dešrelėm
Nuskutus ir bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti... |
Klasikinis čenakas
Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą,... |
Apelsinų skonio upėtakis
Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek... |