Triušienos guliašas su daržovėmis
- Ingredientai
500 g triušienos;
2 morkos;
200 g žirnelių;
200 g žiedinis kopūstas;
svogūnas;
maža cukinija;
2 pomidorai;
šaukštas sviesto;
šaukštas miltų;
porą šaukštų grietinės;
šaukštelis pomidorų pastos;
juodieji pipirai;
druska;
saldžiosios paprikos milteliai;
Vorčesterio padažas;
sultinio kubelis.- Gaminimas
-
Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus mėsai, sudėti prieskonius. Iš keptuvės viską perdėti į puodą, kuriame gaminsite guliašą, įpilti vandens, kad gerokai apsemtų. Į puodą įdėti kubelį sultinio, pavirti 10-15 min. Po to sudėti kubeliais pjaustytas daržoves, išskyrus morkas. Viską gerai išmaišyti ir ant lėtos ugnies dar patroškinti apie 10 min. Tuo metu atskiroje keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti sutarkuotas morkas. Joms apkepus, sudėti miltus ir dar šiek tiek pakepti. Morkas sudėti į puodą su guliašu, dar kartą gerai išmaišyti. Į masę įdėti pomidorų pastos ir viską troškinti, kol suminkštės mėsa ir daržovės. Prieš baigiant guliašui troškintis, įdėti grietinės. Garnyrui rekomenduojama patiekti virtas bulves ar ryžius.
Gairės: Triušienos guliašas su daržovėmis, morkos, žirneliai, kopūstas, sviestas, miltai, druska, Vorčesterio padažas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Aštri mėsytė





Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o... |

Įdaryti vamzdiniai makaronai





Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... |

Plovas





Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi... |

Sojos užkepėlė





Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą... |

Baklažanų bokšteliai





Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |

Saldūs bulviniai kleckučiai





Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |

Guliašas pagal mamą





Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite... |

Kotletai su grybais ir česnakais





Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali... |

Debesėliai





Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į... |

Makaronų apkepėlė





Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir... |

Virtinukai su mėsa





Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po... |

Mėsytė kebabams





Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams.... |

Troškinta vištiena su daržovėmis





Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |

Troškinys ir sriuba viename





Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... |

Šilkiniai kukuliai





Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite.... |