Triušienos guliašas su daržovėmis
- Ingredientai
500 g triušienos;
2 morkos;
200 g žirnelių;
200 g žiedinis kopūstas;
svogūnas;
maža cukinija;
2 pomidorai;
šaukštas sviesto;
šaukštas miltų;
porą šaukštų grietinės;
šaukštelis pomidorų pastos;
juodieji pipirai;
druska;
saldžiosios paprikos milteliai;
Vorčesterio padažas;
sultinio kubelis.- Gaminimas
-
Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus mėsai, sudėti prieskonius. Iš keptuvės viską perdėti į puodą, kuriame gaminsite guliašą, įpilti vandens, kad gerokai apsemtų. Į puodą įdėti kubelį sultinio, pavirti 10-15 min. Po to sudėti kubeliais pjaustytas daržoves, išskyrus morkas. Viską gerai išmaišyti ir ant lėtos ugnies dar patroškinti apie 10 min. Tuo metu atskiroje keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti sutarkuotas morkas. Joms apkepus, sudėti miltus ir dar šiek tiek pakepti. Morkas sudėti į puodą su guliašu, dar kartą gerai išmaišyti. Į masę įdėti pomidorų pastos ir viską troškinti, kol suminkštės mėsa ir daržovės. Prieš baigiant guliašui troškintis, įdėti grietinės. Garnyrui rekomenduojama patiekti virtas bulves ar ryžius.
Gairės: Triušienos guliašas su daržovėmis, morkos, žirneliai, kopūstas, sviestas, miltai, druska, Vorčesterio padažas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Kotletukai troškinti morkose





Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... |

Keptas jautienos sultingas kumpis





Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |

Kepta kiaulės karka





Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais





Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |

Farširuota paprika





Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |

Pievagrybiais įdarytas karpis





Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |

Vištiena mandarinų apklote





Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |

Vištienos file agurkėlių apklote





Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |

Vištienos kepsnys





Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |

Bulvių apkepėlė





Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |

Pyragas su mesa ir brokoliais





Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais





Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |

Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis





Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |

Sparneliai meduje





Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |

Pikantiški grybai





Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |