Farširuota Kalėdinė lydeka

Įvertinimas: 4 / 5

Ingredientai

1 lydeka (apie 2 kg svorio);
2 morkos;
1 svogūnas;
2 riekės batono;
2 kiaušiniai;
100 g nerūkytų lašinių;
200 ml pieno;
žiupsnelio maltų baltųjų pipirų;
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų;
druska.
Galima naudoti maltą imbierą ir raudonosios paprikos miltelius.

Gaminimas

Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo pradžios). Vėliau atskiriame mėsą nuo stuburo ir nuvalome mėsos likučius nuo vidinės odos pusės. Odą marinuojame su pipirais ir druska. Morkas sutarkuojame stambia tarkele ir pakepiname aliejuje. Svogūną susmulkinti ir pakepinti aliejuje atskirai. Batono riekeles pamerkti į pieną. Gauta žuvies mėsa permalama mėsmale kartu su pakepintomis morkomis, svogūnais ir išmirkytomis batono riekelėmis. Kartu sumalame ir lašinius. Gauta masė išminkoma. Sudedame kiaušinius, suberiame likusius baltuosius ir juoduosius pipirus bei druską. Jei mėgstate subtilų skonį, galima pridėti truputį malto imbiero ir raudonosios paprikos miltelių.

Gauta masė sudedama į lydekos odą, užsiuvamas pilvas. Lydeka ištepama aliejumi ir kepama orkaitėje apie 1,5 val., +150 laipsnių temperatūroje.

Gairės: Farširuota Kalėdinė lydeka, morkos, svogūnas, batonas, kiaušiniai, pienas, nerūkyti lašiniai, baltieji pipirai, druska.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

„Netikras zuikis“
Tradicinis keptas karpis Kūčioms
 
 
 
Keksiukai su porais ir kumpiu

Keksiukai su porais ir kumpiu

1 1 1 2 2

 

Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba...

Gairės: Graikiškas jogurtas, grietinė, sviestas, kepimo milteliai, kiaušinis, rūkytas kumpis, miltai, pora, tarkuotas sūris.

 
Jūros lydeka su

Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis

2 2 2 2 2

 

Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą...

Gairės: grietinėlė, jūros lydekos filė, kiaušinis, žuvies prieskoniai, sūrio lazdelės.

 
Makaronai su dilgėlių pesto

Makaronai su dilgėlių pesto

2 2 2 2 2

 

Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas...

Gairės: aliejus, česnakas, citrina, dilgėlių lapai, fermentinis sūris, saulėgrąžos, Spagečiai.

 
Lazanija su špinatais ir varške

Lazanija su špinatais ir varške

2 2 2 2 2

 

Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi...

Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronų lakštai, pienas, špinatai, sviestas, svogūnas, varškė.

 
Kimšti vištienos ketvirčiai

Kimšti vištienos ketvirčiai

2 2 2 2 2

 

Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,...

Gairės: česnakas, prieskoniai, vištienos faršas, vištienos ketvirčiai.

 
Spageti su troškintomis dešrelėmis

Spageti su troškintomis dešrelėmis

1 1 1 1 2

 

Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir...

Gairės: grietinė, pieniškos dešrelės, ridikėliai, spageti, svogūnas, svogūno laiškai, tomato padažas.

 
Kepsniai iš faršo

Kepsniai iš faršo

2 2 2 2 2

 

Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus...

Gairės: faršas, kiaušinis, mėsa, faršo prieskoniai, džiūvėsėliai, krakmolas, grietinė, pomidorai, fermentinis sūris, majonezas, krienai.

 
Širdelių guliašas

Širdelių guliašas

2 2 2 2 2

 

Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir...

Gairės: actas, buljonas, grikiai, kalakutienos šidis, krapai, petražolės, sviestas.

 
Bulvių apkepas su kumpiu

Bulvių apkepas su kumpiu

2 2 2 2 2

 

Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad...

Gairės: bulvės, kiaušiniai, olandiškas sūris, rūkytas kumpis su lašiniais, svogūnai.

 
Gardžios keptos bulvės

Gardžios keptos bulvės

2 2 2 2 2

 

Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,...

Gairės: agurkas, bulvės, česnakas, prieskoniai, svogūnas.

 
Makaroniukai

Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais

2 2 2 2 2

 

Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti...

Gairės: česnakas, užplikomi makaronai, virti kiaušiniai, majonezas.

 
Išsigandęs plovas

Išsigandęs plovas

2 2 2 2 2

 

Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos...

Gairės: ryžiai, kiaulienos kumpis, morkos, svogūnai, česnakas, raudonoji paprika, druska, karis, prieskoniai plovui, aliejus.

 
Pamorkavęs šampiukų troškinys

Pamorkavęs šampiukų troškinys

2 2 2 2 2

 

Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į...

Gairės: morka, šampinjonas, česnakas, druska, svogūnai.

 
Baltieji ryžiai gardinti vynu

Baltieji ryžiai gardinti vynu

2 2 2 2 2

 

Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame...

Gairės: alyvuogių aliejus, apvalieji Risotto ryžiai, baltasis vynas, daržovių sultinys, sūris, svogūnas, vanduo.

 
Farširuotas karpis

Farširuotas karpis

1 1 1 1 2

 

Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti...

Gairės: česnakas, karpis, kiaušinis, manų kruopos, morka, svogūnas, žuvies prieskoniai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų