Varškės apkepas su ryžiais
- Ingredientai
50 g cukraus;
2 kiaušiniai;
1 sauja razinų;
70 g ryžių;
2 šaukštai vanilinio cukraus;
600 g varškės.- Gaminimas
-
Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, sukrėsti varškę, razinas (galima pridėti įvairiausių džiovintų vaisių) ir viską gerai gerai išmaišyti. Galiausiai, į gautą masę suberti ryžius ir viską dar kartą išmakaluoti. Tuomet kepimo formą patepti sviestuku, galima dar ir džiūvėsėliais pabarstyti, sukrėsti į ją gautą varškės ir ryžių masę ir šauti į orkaitę (įkaitintą iki 200 laipsnių). Kepti apie 40 min. Valgyti su grietine, jogurtu, mėgstamu džemu ar uogiene. Skanu ir ką tik iškeptas, o dar gardžiau - pašildytas ir pabarstytas cinamonu.
Gairės: cukrus, kiaušiniai, razinos, ryžiai, vanilinis cukrus, varškė.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai





Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta,... |

Baravykų kotletai





Nusivalę grybus išvirti, nusunkti, sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą ir... |

Baklažanų sluoksniuotis





Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso... |

Netikri balandėliai





Į faršą supjaustyti smulkiai svogūną, įmušti kiaušinį, pabarstyti prieskonių, įberti ryžių.... |

Troškintos daržovės su mėsa





Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali... |

Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru





Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome... |

Vištienos ir daržoviu troškinys





Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada... |

Bulvių plokštainis





Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame... |

Bulvių - grybų apkepas





Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su... |

Tortilija su daržovėm ir mėsa





Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino... |

Įdaryti baklažanai





Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,... |

Skanus ir paprastas troškinukas





Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti... |

Bulvinė pica





Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą.... |

Įdaryta paprika





Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje... |

Vištienos kepsnys ''ZARA''





Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... |