Bulviniai lizdeliai
- Ingredientai
10 bulvių;
1 kiaušinio trynys;
50 g konservuotų kukurūzų;
3 šaukštai kvietinių miltų;
1 svogūnas;
100 g virtos dešros (daktariškos);
100 g virtų grybų;
100 g žirnių;
pienas;
aliejus;
prieskoniai bulvėms;
spirgučiai (jeigu patinka).- Gaminimas
-
Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į bulvių masę įdėti 1 kiaušinio trynį, įberti 2 kaupinus šaukštus miltų, pasūdyti, paskaninti "Santa Maria" prieskoniais, išminkyti. Kepimo skardą ištepti riebalais, bulvių tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuoti lizdelius (galima formuoti ir šaukštu).
Į lizdelius pridėti su sviestu ar spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai pjaustyto svogūno, smulkiai pjaustytos dešros ar kumpio. Lizdelius aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 šaukštais pieno. Kepti 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels.
Gairės: bulvės, kiaušinio trynys, konservuoti kukurūzai, kvietiniai miltai, svogūnas, virta dešra, virti grybai, žirniai, pienas, aliejus, prieskoniai bulvėms, spirgučiai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Keptas jautienos sultingas kumpis
Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |
Kepta kiaulės karka
Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |
Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais
Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |
Farširuota paprika
Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |
Pievagrybiais įdarytas karpis
Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |
Vištiena mandarinų apklote
Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |
Vištienos file agurkėlių apklote
Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |
Vištienos kepsnys
Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |
Bulvių apkepėlė
Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |
Pyragas su mesa ir brokoliais
Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |
Sparneliai meduje
Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |
Pikantiški grybai
Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |
Keksiukai su porais ir kumpiu
Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |