Barankytės su faršu ir sūriu
- Ingredientai
20 vanilinių (arbatinių) barankyčių;
400 g faršo;
1 kiaušinis;
prieskoniai;
truputis česnako;
200 g fermentinio sūrio;
truputis majonezo;
pomidorų padažo;
įvairios daržovės pagal savo skonį (arba tiesiog salotų, tinka viskas).- Gaminimas
-
Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į faršą dėti kiaušinį, truputi česnako, prieskoniu, įpilti pora šaukštų aliejaus ir grietinės. Viską sumaišyti. Skardele iškloti foliją, truputi patepti aliejumi, tada dėti išmirkytas barankytes. Į jų vidų su kauburėliu pridėti faršo. Taip paruoštas barankytes dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti maždaug 180 temperatūroje apie 30 min.
Kol mūsų patiekalas kepa, susitarkuoti fermentinį sūrį ir pasipjaustyti šviežių daržovių (kokias mėgstate. Galima naudoti agurką ir pomidorą, bet tinka ir įvairios salotos). Ant iškeptų barankyčių su faršu viršaus dėti po šaukštelį majonezo ir užbarstyti tarkuoto sūrio. Dėti vėl į orkaitę, kad išsilydytu sūris.
Pasiruošti padažą: tiesiog lygiomis dalimis sumaišyti majonezą su pomidorų padažu. Į lėkštę dedame pasiruoštas daržoves (ar salotas), į indelį įpiltą padažą, keptas barankytes papuošti krapų šakele.
Gairės: Barankytės, faršas, kiaušinis, prieskoniai, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, pomidorų padažas, įvairios daržovės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Avižiniai blyneliai su varške





Dribsnius užpilti pienu ir palikti kelioms valandoms, kad išbrinktų. Į išbrinkusius dribsnius berti... |

Obuolių ir juodos duonos apkepas





Duoną sumaišykite su nuplikytomis razinomis, prieskoniais ir cukrumi. Obuolius supjaustykite plonomis... |

Žąsis su obuoliais





Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.... |

Vegetariška daržovių lazanija





Baklažaną, cukiniją, morkas ir pomidorus supjaustykite maždaug 3 mm storio juostelėmis. Baklažaną ir cukiniją 30... |

Kimšta antis su bulvėmis





Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir... |

Vegetariški šašlykai





Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir... |

Bulvių užkepėlė





Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai... |

Lazanija su kepenėlėmis





Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles.... |

Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru





Pasigaminame įprastą lietinių tešlą ir iškepame blynus.Vieną pusę galim palikti nepilnai... |

Saldžiai rūgšti vištiena





Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir... |

Koldūnai su jautiena





Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir... |

Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku





Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite... |

Varškėčiai su grietine





Mėsmale permalkite varškę, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir miltais. Iš... |

Daržovių sriuba





Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |

Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis





Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |