Barankytės su faršu ir sūriu
- Ingredientai
20 vanilinių (arbatinių) barankyčių;
400 g faršo;
1 kiaušinis;
prieskoniai;
truputis česnako;
200 g fermentinio sūrio;
truputis majonezo;
pomidorų padažo;
įvairios daržovės pagal savo skonį (arba tiesiog salotų, tinka viskas).- Gaminimas
-
Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į faršą dėti kiaušinį, truputi česnako, prieskoniu, įpilti pora šaukštų aliejaus ir grietinės. Viską sumaišyti. Skardele iškloti foliją, truputi patepti aliejumi, tada dėti išmirkytas barankytes. Į jų vidų su kauburėliu pridėti faršo. Taip paruoštas barankytes dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti maždaug 180 temperatūroje apie 30 min.
Kol mūsų patiekalas kepa, susitarkuoti fermentinį sūrį ir pasipjaustyti šviežių daržovių (kokias mėgstate. Galima naudoti agurką ir pomidorą, bet tinka ir įvairios salotos). Ant iškeptų barankyčių su faršu viršaus dėti po šaukštelį majonezo ir užbarstyti tarkuoto sūrio. Dėti vėl į orkaitę, kad išsilydytu sūris.
Pasiruošti padažą: tiesiog lygiomis dalimis sumaišyti majonezą su pomidorų padažu. Į lėkštę dedame pasiruoštas daržoves (ar salotas), į indelį įpiltą padažą, keptas barankytes papuošti krapų šakele.
Gairės: Barankytės, faršas, kiaušinis, prieskoniai, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, pomidorų padažas, įvairios daržovės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Keptas jautienos sultingas kumpis





Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |

Kepta kiaulės karka





Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais





Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |

Farširuota paprika





Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |

Pievagrybiais įdarytas karpis





Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |

Vištiena mandarinų apklote





Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |

Vištienos file agurkėlių apklote





Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |

Vištienos kepsnys





Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |

Bulvių apkepėlė





Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |

Pyragas su mesa ir brokoliais





Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais





Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |

Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis





Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |

Sparneliai meduje





Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |

Pikantiški grybai





Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |

Keksiukai su porais ir kumpiu





Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |