Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu
- Ingredientai
2 aštriosios paprikos;
130 g CANNELLONI makaronų;
2 skiltelės česnako;
250 g fermentinio sūrio;
400 g jautienos arba kiaulienos faršo;
100 g pomidorų padažo;
5 pomidorai;
10 skiltelių porų;
1 raudonoji paprika.- Gaminimas
-
Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina iškepti iki galo ir atvėsinti. Susitarkuoti smulkiai fermentinį sūrį ir jį suberti į pagaminta faršą (būtinai į atvėsusi). Sumaišyti ir prikimšti cannelloni makaronų, stenkitės neperkimšti. Svarbus dalykas: prikimštus makaronus būtina iškart kepti, prieš tai pasiruoškite viską, nelaikykite juos prikimštus ilgai, nes kitaip pradės sproginėti.
Padažas. Nulupti pomidorų žievelę, juos supjaustyti ir sudėti į indą, kuriame gaminsite padažą. Susipjaustyti paprikas, porus ir sudėti į tą patį indą. Viska sumalti blenderiu. Įdėkite šiek tiek kečiupo, druskos, pipirų (jei nedėjote aštrios paprikos), pagal skonį. Dar karteli permalkite.
Pasiruoškite kepimo skarda. Įpilkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite vieną šalia kito paruoštus makaronus. Ant makaronų tolygiai paskirstykite pasiruošta padažą taip, kad visi makaronai gautu drėgmę, nes kitaip bus kieti. Pašaukite į orkaitę. Prieš galą ištraukite ir užbarstykite dar fermentinio sūrio ir vėl pakepkite. Kepa apie 30 min 170-190 temperatūroje. Geriausia patikrinti su mediniu smeigtuku, jei lengvai duriasi vadinasi iškepė.
Gairės: Aštriosios paprikos, cannelloni makaronai, česnakas, fermentinis sūris, Jautienos faršas, pomidorų padažas, pomidorai, poros, raudonoji paprika.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Greiti vištienos blyneliai





Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... |

"Raudoni ryžiai"





Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos... |

Makaronai su lašiša





Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... |

Stirniena su spanguolėmis ir bananais





Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska... |

Ypatingai traški pica





Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus... |

Kiauliena korėjietiškai





Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką... |

Gardusis žuvies patiekalas





Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Varškės apkepas





Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti... |

Bulvinė pica





Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame... |

Švelni vištiena su levandų medumi





Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario... |

Troškinti kopūstai pomidorų padaže





Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų... |

Išvirkštiniai balandėliai





Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti... |

Voveraitės grietinės padaže





Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies.... |

Rudens gėrybės sveikatai





Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime... |