Bulvinė pica
- Ingredientai
1,5 kg bulvių;
daktariška dešra;
200 g fermentinio sūrio;
3 kiaušiniai;
5 šaukštai miltų;
50 g pomidorų padažo;
1 svogūnas;
2 arbatiniai šaukšteliai universalių prieskonių.- Gaminimas
-
Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka.
Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame burokine tarka.
Visa tarki dėti į vieną dubenį ir sumaišyti. Įplakti kiaušinių, pabarstyti druska, pipirais bei prieskoniais, įdėti reikiama kiekį miltų ir viska gerai sumaišyti (geriausiai rankomis).
Visa mišinį sudėti gražiai į šiek tiek riebalais išteptą kepimo skardą, palyginti viršų. Pašauname į orkaitę maždaug 50-60min. Kol kepa, susitarkuojame fermentinį sūrį burokine tarka.
Ištraukti (prieš tai patikrinus ar iškepė) iš orkaitės kepinį, ant jo viršaus užpilti pomidorų padažo, užbarstyti fermentinį sūrį ir vėl pašauti į orkaitę maždaug 15-ai minučių, kol išsilydys sūris.
Gairės: bulvės, pica, daktariška dešra, fermentinis sūris, kiaušiniai, miltai, pomidorų padažas, svogūnas, universalūs prieskoniai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Įdarytos vištienos kulšelės su faršu





Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą... |

Žuvies filė ,,pataluose"





Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų.... |

Pievagrybių užkepėlė





Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar... |

Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele





Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome... |

Kalakutiena su daržovėmis





Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir... |

Atominis troškinys





Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka... |

Troškinti vištų skrandukai





Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius).... |

Lydekai paliepus





Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei... |

Kepta menkė tešloje





Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,... |

Namie kepta pica





Sviestą išlydome, visus produktus suminkome ir iškočiojame norimą pagrindą. Ant iškočioto picos... |

Pica "Havajų"





Užsiminkome mielinę tešlą ir paliekame, kad pakiltų. Tada ją perminkome ir plonai iškočioję dedame į... |

Bulviniai blynai su dešrelėm





Nuskutus ir bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti... |

Klasikinis čenakas





Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą,... |

Apelsinų skonio upėtakis





Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek... |

Aštri mėsytė





Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o... |