Troškinti kopūstai pomidorų padaže
- Ingredientai
10 šaukštų pomidorų padažo;
800 ml raugintų kopūstų;
6 rūkytos medžiotojų dešrelės;
150 g šaltai rūkytos šoninės;
1 kg šviežių bulvių.- Gaminimas
-
Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų perplauti. Sudėti kopūstus į katiliuką, kuriame troškinsite, užpilti vandeniu tiek, kad užtektu troškinimui, nes kitaip gausis kaip sriuba. Kol kopūstai troškinsis, susipjaustykite mažais kubeliais šoninę, ją pakepinkite ir suberkite į puodą, kuriame troškinate kopūstus. Nusiplaukite šviežias bulves ir virkite su lupenomis. Už 30-40 min troškinimo patikrinkite ar kopūstai suminkštėję, įdėkite druskos, pipirų pagal skonį.Tuomet sudėkite griežinėliais supjaustytas medžiotojų dešreles ir įpilkite pomidorų padažo. Dar patroškinkite 10 min.
Išvirusias bulves nusilupkite ir valgykite su troškintais kopūstais.
Ps. vietoj medžiotojų dešrelių galima dėti parūkytų šonkauliukų.
Gairės: pomidorų padažas, rauginti kopūstai, medžiotojų dešrelės, šaltai rūkyta šoninė, šviežios bulvės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai





Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta,... |

Baravykų kotletai





Nusivalę grybus išvirti, nusunkti, sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą ir... |

Baklažanų sluoksniuotis





Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso... |

Netikri balandėliai





Į faršą supjaustyti smulkiai svogūną, įmušti kiaušinį, pabarstyti prieskonių, įberti ryžių.... |

Troškintos daržovės su mėsa





Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali... |

Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru





Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome... |

Vištienos ir daržoviu troškinys





Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada... |

Bulvių plokštainis





Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame... |

Bulvių - grybų apkepas





Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su... |

Tortilija su daržovėm ir mėsa





Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino... |

Įdaryti baklažanai





Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,... |

Skanus ir paprastas troškinukas





Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti... |

Bulvinė pica





Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą.... |

Įdaryta paprika





Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje... |

Vištienos kepsnys ''ZARA''





Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... |