Troškinti kopūstai pomidorų padaže

2011-10-19 17:18:14

Ingredientai

10 šaukštų pomidorų padažo;
800 ml raugintų kopūstų;
6 rūkytos medžiotojų dešrelės;
150 g šaltai rūkytos šoninės;
1 kg šviežių bulvių.

Gamyba

Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų perplauti. Sudėti kopūstus į katiliuką, kuriame troškinsite, užpilti vandeniu tiek, kad užtektu troškinimui, nes kitaip gausis kaip sriuba. Kol kopūstai troškinsis, susipjaustykite mažais kubeliais šoninę, ją pakepinkite ir suberkite į puodą, kuriame troškinate kopūstus. Nusiplaukite šviežias bulves ir virkite su lupenomis. Už 30-40 min troškinimo patikrinkite ar kopūstai suminkštėję, įdėkite druskos, pipirų pagal skonį.Tuomet sudėkite griežinėliais supjaustytas medžiotojų dešreles ir įpilkite pomidorų padažo. Dar patroškinkite 10 min.

Išvirusias bulves nusilupkite ir valgykite su troškintais kopūstais.

Ps. vietoj medžiotojų dešrelių galima dėti parūkytų šonkauliukų.

troskinti-kopustai-pomidoru-padaze.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/379/troskinti-kopustai-pomidoru-padaze