Troškinti kopūstai pomidorų padaže

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

10 šaukštų pomidorų padažo;
800 ml raugintų kopūstų;
6 rūkytos medžiotojų dešrelės;
150 g šaltai rūkytos šoninės;
1 kg šviežių bulvių.

Gaminimas

Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų perplauti. Sudėti kopūstus į katiliuką, kuriame troškinsite, užpilti vandeniu tiek, kad užtektu troškinimui, nes kitaip gausis kaip sriuba. Kol kopūstai troškinsis, susipjaustykite mažais kubeliais šoninę, ją pakepinkite ir suberkite į puodą, kuriame troškinate kopūstus. Nusiplaukite šviežias bulves ir virkite su lupenomis. Už 30-40 min troškinimo patikrinkite ar kopūstai suminkštėję, įdėkite druskos, pipirų pagal skonį.Tuomet sudėkite griežinėliais supjaustytas medžiotojų dešreles ir įpilkite pomidorų padažo. Dar patroškinkite 10 min.

Išvirusias bulves nusilupkite ir valgykite su troškintais kopūstais.

Ps. vietoj medžiotojų dešrelių galima dėti parūkytų šonkauliukų.

Gairės: pomidorų padažas, rauginti kopūstai, medžiotojų dešrelės, šaltai rūkyta šoninė, šviežios bulvės.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Švelni vištiena su levandų medumi
Išvirkštiniai balandėliai
 
 
 
Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais

Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais

2 2 2 2 2

 

Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus...

Gairės: Jautienos kumpis, virtos pupelės, marinuoti agurkai, svogūnai, pomidorų padažas, druska, pipirai, lauro lapas, miltai, grietinė, aliejus.

 
Raudonieji barščiai

Raudonieji barščiai

2 2 2 2 2

 

Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,...

Gairės: sultinys, švieži kopūstai, bulvės, morkos, svogūnai, petražolės, pomidorai, miltai, sviestas, grietinė, cukrus, citrinų rūgštis.

 
Virtiniai

Virtiniai

2 2 2 2 2

 

Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad...

Gairės: miltai, kiaušiniai, druska, vanduo, pienas.

 
Kepti kalmarų žiedai

Kepti kalmarų žiedai

1 1 1 1 1

 

Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,...

Gairės: Kalmarų žiedai, aliejus, miltai, majonezas, kiaušinis, juodieji pipirai, džiovintas raudonėlis, druska.

 
Įdaryti kalmarai

Įdaryti kalmarai

2 2 2 2 2

 

Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus...

Gairės: Kalmarai, menkės filė, majonezas, petražolės, svogūnas, druska, česnakai, alyvuogių aliejus.

 
Paella

Paella

1 1 1 1 2

 

1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes...

Gairės: vanduo, ryžiai, krevetės, alyvuogių aliejus, menkė, česnakas, svogūnai, pomidorai, paprika, druska.

 
Šernienos troškinys

Šernienos troškinys

2 2 2 2 2

 

Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,...

Gairės: Šerniena, morkos, bulvės, cukinija, druska, prieskoniai, sausas vynas.

 
Troškinti grybai su bulvėmis

Troškinti grybai su bulvėmis

1 1 1 1 1

 

Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį....

Gairės: pievagrybiai, bulvės, grietinė, pomidorų tyrė, sviestas, aliejus, svogūnas, druska, juodieji pipirai, lauro lapai, žali krapai.

 
Įdaryti pomidorai

Įdaryti pomidorai

2 2 2 2 2

 

Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais....

Gairės: pomidorai, vištos krūtinėlė, pievagrybiai, svogūnas, pienas, miltai, fermentinis sūris, petražolės, sviestas, druska, pipirai.

 
Moliūgų apkepas

Moliūgų apkepas

1 1 1 2 2

 

Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname...

Gairės: Moliūgas, varškė, kiaušiniai, manų kruopos, razinos, cukrus, vanilinis cukrus, druska, džiūvėsėliai, aliejus, grietinė.

 
Ryžiai su daržovėmis

Ryžiai su daržovėmis

1 1 1 2 2

 

Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje....

Gairės: ryžiai, paprika, pievagrybiai, svogūnai, moka, brokolis, česnakas, prieskoniai, druska, pipiras.

 
Svogūnų pica

Svogūnų pica

2 2 2 2 2

 

Sviestą išlydyti ir sumaišyti su majonezu, dėti miltus, sodą ir minkyti tešlą. Ją...

Gairės: sviestas, majonezas, soda, miltai, dideli svogūnai, fermentinis sūris, krabų lazdelės, prieskoniai picai.

 
Kepta višta su džiovintais vaisiais

Kepta višta su džiovintais vaisiais

2 2 2 2 2

 

Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,...

Gairės: vista, majonezas, česnakas, druska, juodieji pipirai, alyvų aliejus, džiovintos slyvos, džiovinti abrikosai.

 
Su alumi marinuotas kiškis

Su alumi marinuotas kiškis

2 2 2 2 2

 

Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite...

Gairės: Vidutinio dydžio kiškis, rūkyti lašiniai, margarinas, druska, pipirai, sultinys, grietinėlė, alus.

 
Kepta antis su mandarinais

Kepta antis su mandarinais

1 1 1 1 2

 

Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje...

Gairės: Antis, mandarinai, sviestas, malti pipirai, druska, džiovinti čiobreliai, medus, bazilikas, muskatas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų