Išvirkštiniai balandėliai
- Ingredientai
3 skiltelės česnako;
500 g jautienos - kiaulienos faršo;
1 kiaušinis;
250 g kopūsto;
1 šaukštas krakmolo;
3 šaukštai miltų;
1 pakelis ryžių.- Gaminimas
-
Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti indą balandėliams. Į indą sudėti faršą, įplakti kiaušinį, sudėti ryžius, krakmolą, įtrinti česnaką, įdėti druskos, pipirų, įtarkuoti kopūsto burokine tarka. Viska gerai išmaišyti rankomis. Daryti kotletu forma, pavolioti į miltus ir pakepti keptuvėje. Pakepintus balandėlius įdėti į puodą ir troškinti.
Garnyras troškinimui:
Užsivirinti nedidelį kiekį vandens, tokį kurį pilsite ant balandėlių troškinant. Kai užvirs vanduo į jį įberti bulijono, ar universalių prieskonių, pažiūrėti, kad būtų ne per sūru. Tuomet paruošta vandenį užpilti ant balandėlių sudėtų į puodą troškinimui. Troškinti apie 20 minučių. Per tą laiką reikėtų susitarkuoti morkas, susipjaustyti smulkiai svogūno galvą. Morkas ir svogūnus pakepinti aliejuje. Kai pasitroškins balandėliai, iš puodo nupilti nuovirą į keptuvę ant pakepintų morkų ir svogūnų. Tada dar 10 min pakepinti viską, puodelyje susimaišykite grietinę ir šiek tiek pomidorų padažo, ir įdėkite porą šaukštelių miltų ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumulėlių. Tuomet mišinį pilkite į keptuvę, gerai pamaišykite ir visą turinį iš keptuvės pilkite ant balandėlių į puodą ir dar patroškinkite kokias 15 minučių, įdėkite lauro lapų ir jei dar reikia druskos pagal skonį.
Skaniausia valgyti su virtomis bulvėmis!
Gairės: česnakas, Jautienos faršas, kiaušinis, kopūstas, krakmolas, miltai, ryžiai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Greiti vištienos blyneliai
Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... |
"Raudoni ryžiai"
Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos... |
Makaronai su lašiša
Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... |
Stirniena su spanguolėmis ir bananais
Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska... |
Ypatingai traški pica
Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus... |
Kiauliena korėjietiškai
Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką... |
Gardusis žuvies patiekalas
Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... |
Netradicinė lydeka
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |
Varškės apkepas
Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti... |
Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu
Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina... |
Bulvinė pica
Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame... |
Švelni vištiena su levandų medumi
Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario... |
Troškinti kopūstai pomidorų padaže
Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų... |
Voveraitės grietinės padaže
Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies.... |
Rudens gėrybės sveikatai
Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime... |