Troškintos daržovės su mėsa
- Ingredientai
2 šaukštai aliejaus;
1 sauja Briuselio kopūstų;
4 bulvės;
1 l daržovių sultinio arba vandens;
5 g druskos;
5 g pipirų;
250 g mėsos;
1 šaukštas mėsos prieskonių;
2 morkos;
2 paprikos (įvairių spalvų);
2 šaukštai pomidorų padažo;
5 g prieskoninių žolelių;
1 sauja šparaginių pupelių.- Gaminimas
-
Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali būti ir vištiena su kaulu), beriame prieskonių, tada pjaustytos šparaginės pupelės, paprikos ir Briuselio kopūstai. Galima pagal skonį naudoti ir kitokias daržoves. Ant viršaus dedamos griežinėliais pjaustytos bulvės. Pilamas padažas: sumaišytas vanduo, aliejus ir pomidorų padažas su prieskoniais. Viskas pilama į troškintuvą. Ant patiekalo viršaus barstomos prieskoninės žolelės. Šaunam troškintuvą į orkaitę ir kepam apie 40 minučių.
Gairės: aliejus, Briuselio kopūstai, bulvės, daržovių sultinys, vanduo, druska, pipirai, mėsa, mėsos prieskoniai, morkos, paprikos, pomidorų padažas, prieskoninės žolelės, sparaginės pupelės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Vištiena su naminiais makaronais
Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... |
Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu
Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... |
Šerniena su baravykų rissoto
Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... |
Triušienos troškinys
Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... |
Šernienos kepsnys
Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... |
Stirnienos kepsnys
Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... |
Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa
Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... |
Triušienos guliašas su daržovėmis
Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... |
Troškinta šerniena su daržovėmis
Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... |
„Netikras zuikis“
Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... |
Farširuota Kalėdinė lydeka
Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |
Tradicinis keptas karpis Kūčioms
Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |
Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai
Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... |
Netradicinė lydeka
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |
Kepta višta su bulvėmis
Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... |