Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru
- Ingredientai
1 aitrioji paprika;
50 ml aliejus kepimui;
10 g druskos;
10 g pipirų;
3 šaukštai grietinės;
5 šaukštai pomidorų padažo;
200 g ryžių;
1 svogūnas;
500 ml vandens ryžiams virti;
600 g vištienos kepenėlių.- Gaminimas
-
Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome prieskoniais (maltais pipirais ir druska) ir kepame įkaitintame aliejuje keptuvėje apie 15 minučių. Prieš iškepant pilame pomidorų padažą ir grietinę ir troškiname apie 5 minutes kaskart pamaišant. Ryžius išvirti taip, kad būtų birūs. Iš paprikų pašalinti sėklas ir supjaustyti mažais kubeliais. Svogūnus nulupti ir taip pat pjaustyti kubeliais. Paprikas ir svogūnus pakepinam įkaitintam aliejuje ir sumaišome su virtais ryžiais. Pastaba: Jeigu kažkas iš ragautojų nemėgsta svogūnų ar paprikų, galima patiekti juos atskirai nuo ryžių. Taip pat, jeigu nemėgstate aštriai, galima aitriąsias paprikas pakeisti saldžiosiomis.
Gairės: aitrioji paprika, aliejus, druska, pipirai, grietinė, pomidorų padažas, ryžiai, svogūnas, vanduo, vištienos kepenėlės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Greiti vištienos blyneliai





Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... |

"Raudoni ryžiai"





Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos... |

Makaronai su lašiša





Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... |

Stirniena su spanguolėmis ir bananais





Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska... |

Ypatingai traški pica





Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus... |

Kiauliena korėjietiškai





Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką... |

Gardusis žuvies patiekalas





Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Varškės apkepas





Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti... |

Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu





Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina... |

Bulvinė pica





Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame... |

Švelni vištiena su levandų medumi





Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario... |

Troškinti kopūstai pomidorų padaže





Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų... |

Išvirkštiniai balandėliai





Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti... |

Voveraitės grietinės padaže





Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies.... |