Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru
- Ingredientai
1 aitrioji paprika;
50 ml aliejus kepimui;
10 g druskos;
10 g pipirų;
3 šaukštai grietinės;
5 šaukštai pomidorų padažo;
200 g ryžių;
1 svogūnas;
500 ml vandens ryžiams virti;
600 g vištienos kepenėlių.- Gaminimas
-
Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome prieskoniais (maltais pipirais ir druska) ir kepame įkaitintame aliejuje keptuvėje apie 15 minučių. Prieš iškepant pilame pomidorų padažą ir grietinę ir troškiname apie 5 minutes kaskart pamaišant. Ryžius išvirti taip, kad būtų birūs. Iš paprikų pašalinti sėklas ir supjaustyti mažais kubeliais. Svogūnus nulupti ir taip pat pjaustyti kubeliais. Paprikas ir svogūnus pakepinam įkaitintam aliejuje ir sumaišome su virtais ryžiais. Pastaba: Jeigu kažkas iš ragautojų nemėgsta svogūnų ar paprikų, galima patiekti juos atskirai nuo ryžių. Taip pat, jeigu nemėgstate aštriai, galima aitriąsias paprikas pakeisti saldžiosiomis.
Gairės: aitrioji paprika, aliejus, druska, pipirai, grietinė, pomidorų padažas, ryžiai, svogūnas, vanduo, vištienos kepenėlės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Vištiena su naminiais makaronais





Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... |

Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu





Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... |

Šerniena su baravykų rissoto





Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... |

Triušienos troškinys





Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... |

Šernienos kepsnys





Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... |

Stirnienos kepsnys





Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... |

Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa





Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... |

Triušienos guliašas su daržovėmis





Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... |

Troškinta šerniena su daržovėmis





Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... |

„Netikras zuikis“





Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... |

Farširuota Kalėdinė lydeka





Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |

Tradicinis keptas karpis Kūčioms





Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |

Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai





Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Kepta višta su bulvėmis





Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... |