Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru
- Ingredientai
1 aitrioji paprika;
50 ml aliejus kepimui;
10 g druskos;
10 g pipirų;
3 šaukštai grietinės;
5 šaukštai pomidorų padažo;
200 g ryžių;
1 svogūnas;
500 ml vandens ryžiams virti;
600 g vištienos kepenėlių.- Gaminimas
-
Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome prieskoniais (maltais pipirais ir druska) ir kepame įkaitintame aliejuje keptuvėje apie 15 minučių. Prieš iškepant pilame pomidorų padažą ir grietinę ir troškiname apie 5 minutes kaskart pamaišant. Ryžius išvirti taip, kad būtų birūs. Iš paprikų pašalinti sėklas ir supjaustyti mažais kubeliais. Svogūnus nulupti ir taip pat pjaustyti kubeliais. Paprikas ir svogūnus pakepinam įkaitintam aliejuje ir sumaišome su virtais ryžiais. Pastaba: Jeigu kažkas iš ragautojų nemėgsta svogūnų ar paprikų, galima patiekti juos atskirai nuo ryžių. Taip pat, jeigu nemėgstate aštriai, galima aitriąsias paprikas pakeisti saldžiosiomis.
Gairės: aitrioji paprika, aliejus, druska, pipirai, grietinė, pomidorų padažas, ryžiai, svogūnas, vanduo, vištienos kepenėlės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Lazanija





Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio... |

Makaronai su šonine ir pievagrybiais





Pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus išverdame makaronus. Svogūną supjaustyti kubeliais, pievagrybius ir... |

Lazanija su cukinija





Paruošimas: Įkaitinkite alyvuogių aliejų, išspauskite į jį česnako skilteles, apkepkite keletą... |

Kiaušiniais užkepti makaronai





Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Perliekit šaltu vandeniu ir dėkite į šalį.... |

Vištienos kepenėlių aštrus troškinukas





Susmulkinti pipiriuką čili ir sumaišyti su supjaustytu svogūnu, apkepinti aliejuje. Vištų kepenėles... |

Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu





Kepenėles nuvalome. Susmulkiname svogūną ir kepiname svieste, kol pagelsta. Sudedame trintą česnaką ir kepiname 1... |

Kepenėlių tortas





Viska sumaišyt ir iškepti blynus (didumo tokio, kokio dydžio bus tortas).Jei gaunasi tiršta... |

Pistacijomis įdaryta višta





Vištą perpjauti išilgai nugaros ir atskirti mėsą ir kaulus nuo odos,labai atsargiai, kad oda... |

Vištiena su spagetti makaronais





Verdančiame vandenyje išverdame makaronus, perskalaujame po šaltu vandeniu ir sumaišome su... |

Vištienos pyragas





Išverdame vištienos mėsą. Jeigu yra su kaulu, tada nukauliname ir supjaustome nedideliais... |

Vištiena su medumi





Sumaišomas margarinas, medus, druska, garstyčios ir karis. Užpilama ant vištienos. Kepama orkaitėje... |

Švelni vištiena su abrikosais





Vištienos filė išplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Filė apkepti, įdėti druskos pagal... |

Amerikietiškai skrudinti vištienos gabaliukai





Vištienos krūtinėlę supjaustome kubeliais. Pabarstome prieskoniais. Palaukiame apie 10-15 min, kol... |

Vištiena su kariu ir medumi





Apiberti vištieną druska, kariu ir pipirais. Česnakus smulkiai sutarkuoti ir įtrinti į vištieną.... |

Vištiena su pomidorų salotomis





Vištienos šlauneles apiberti prieskoniais ir druska, ištepti vištieną majonezu, kad ji... |